Defensie scherpt bewaking kazernes aan nadat Alberto Stegeman kazerne Oirschot binnenloopt

12 april 2016 om 00:57
nl
Het ministerie van Defensie scherpt de bewaking bij kazernes aan. Dat gebeurt naar aanleiding van het SBS-programma Undercover in Nederland. Daarin wist journalist Alberto Stegeman gehuld in camouflagekleding ongehinderd de legerbasis in Oirschot binnen te komen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Minister Jeanine Hennis heeft maandag een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de kwestie. Daarin staat dat de controles aan de poort inmiddels zijn aangescherpt. Ook wordt onderzocht welke structurele maatregelen nodig zijn om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.
ZIE OOK: Alberto Stegeman door trage slagboom op terrein kazerne Oirschot en steelt legerjeep
'Onacceptabel'Stegeman wist binnen te komen bij de legerbasis in Oirschot en kon een jeep meenemen. "Het onbevoegd betreden op de in het televisieprogramma getoonde wijze van een defensielocatie is, voor alle duidelijkheid en zoals gezegd, onacceptabel. Dit geldt uiteraard ook voor het kunnen meenemen van een militair voertuig nadat de medewerkers van het programma kennelijk een sleutel hadden bemachtigd", schrijft minister Jeanine Hennis in de brief aan de Tweede Kamer.
ZIE OOK: Verrassend, vindt ook minister: Alberto Stegeman loopt zomaar kazerne in Oirschot binnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.