Video

Slachtoffers puppyhandel blij met actie van politie: 'Ik hoop dat ze allemaal worden gepakt'

12 april 2016 om 09:11 • Aangepast 21 november 2020 om 11:18
nl
Ze kochten allemaal voor honderden euro's een pup die volgens de papieren helemaal gezond was. Om er al snel achter te komen dat hun jonge hondje van alles mankeerde. Slachtoffers van de malafide puppyhadel in Hapert zijn heel blij met de politieactie die maandag is gehouden. 'Ik hoop dat ze allemaal worden opgepakt.'
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Geen van allen willen ze met naam genoemd worden. Uit angst voor wraakacties van de hondenhandelaar in Hapert waar ze ooit in goed vertrouwen een puppy kochten. 'We hadden op Marktplaats een advertentie gezien en dat zag er allemaal wel goed uit", zegt een van hen. Dat ze de moeder van de puppy's niet te zien kregen verbaasde wel, maar omdat de hondjes er goed verzorgd bij zaten was er geen reden tot argwaan.
"We hadden voor onze pup een krat met een deken meegenomen maar daar wilde hij niet in. De eerste nacht in de bench heeft hij vreselijk gejankt en dan denk je nog: dat gaat wel over." Maar het ging niet over. De hond bleef zich verzetten en het was de familie duidelijk dat hij heel angstig werd als hij opgesloten werd. "Het was heel zielig, het was een extreem gestresste hond."
HartkwaalEen jaar na aankoop blijkt dat de hond een ongeneeslijke hartkwaal heeft en hij krijgt epileptische aanvallen. Tot groot verdriet van de familie valt de hond op 3,5 jarige leeftijd dood neer.
In een andere reactie gaat het om een pup die twee dagen na aankoop hoge koorts krijgt. "Toen er ook nog groene snot uit zijn ogen en zijn neus kwam zijn we ermee naar de dierenarts gegaan." Die ontdekte een grote tumor in de hersenen. "Volgens de dierenarts was die zo groot dat die er al vanaf de geboorte moet hebben gezeten. Andere dierenartsen hadden het aan de verschijnselen kunnen herkennen." Maar in de papieren wordt niets gemeld over gezondheidsklachten van de pup.

Wachten op privacy instellingen...

ParvoMieke Coolen probeerde eerder al om de malafide puppyhandel onder de aandacht te krijgen van onder andere de dierenpolitie en de dierenbescherming. Aanleiding was de dood van haar pup, gekocht in Hapert en binnen een week als gevolg van de hondenziekte parvo overleden. Maar ze vond destijds geen gehoor.
Heel blij is ze nu met de grote politieactie van maandag. "Daar ga ik echt van lachen. Eindelijk is het dan zover. Ik hoop dat het nu echt opgelost wordt, ook voor al die mensen die in de verleiding komen om bij dit soort handelaren een pup te kopen. Dat moet stoppen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.