Zwembadongeluk Eersel: ‘Jongetje hielp Sterre (7) bij openmaken poort diepe bad’

12 april 2016 om 13:35
nl
Het 7-jarig meisje uit Waalre dat zondag uit het zwembad van recreatiepark TerSpegelt in Eersel werd gered, wist met hulp van een jongetje de poort van het diepe bad open te krijgen. Het jongetje had zelf geen idee dat het slachtoffer niet kon zwemmen, zo meldt een familielid. Sterre, zoals het meisje heet, mag vermoedelijk dinsdag weer naar huis.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het meisje uit Waalre raakte zondag in moeilijkheden in het zwembad van het recreatiepark. Door badgasten en personeelsleden werd ze uit het water gehaald en gereanimeerd. Vervolgens is het slachtoffertje met een traumahelikopter naar het Radboudumc in Nijmegen gevlogen.
ZIE OOK: ‘We dachten dat ze dood was’, Janneke redde Sterre (7) van verdrinkingsdood in diepe bad Eersel
'Een streepje voor op het leven'Naar alle waarschijnlijkheid komt Sterre er weer helemaal bovenop. De familie is de badgasten die erger wisten te voorkomen voor eeuwig dankbaar. “Deze mensen kunnen we niet genoeg bedanken”, schrijft ze op Facebook. “Ze hebben wat ons betreft een streepje voor op het leven.”
De familie doelt onder anderen op Raymond en Janneke ten Hoeve. Zij waren op het moment van het ongeluk in de buurt van het diepe bad. “Toen Janneke vond dat Sterre erg lang als een drijvende zeester met haar hoofd onder water bleef, zei ze dat onmiddellijk tegen haar man Raymond.”
ZIE OOK: Familie 'ontzettend blij met hulp van helden' na zwembadongeluk meisje (8) op camping in Eersel
'Speciale plek in ons hart'Die bracht haar vervolgens naar de kant, waarop Rian Kessels, een andere badgast, geen moment aarzelde en overging tot eerste hulp. Op dat moment had de vader van Sterre vernomen dat zijn dochter in het diepere bad terecht was gekomen. Hij sprong over het hek en reanimeerde Sterre tot ze uiteindelijk bijkwam.
“Wij hebben deze helden een speciale plek in ons hart gegeven”, schrijft de familie.  “Eén van die helden is haar eigen vader. Er is werkelijk geen zorgzamere vader denkbaar.”
Uitdaging en avontuurVolgens haar familie heeft Sterre het denkvermogen van een meisje van twee. Ze is altijd op zoek naar uitdaging en avontuur. “Wanneer we haar bij de hand nemen om de straat over te steken, probeert ze zich altijd van ons los te maken om vrij te zijn. Ze heeft daarbij geen enkel besef van gevaar.”
Het 7-jarig meisje is maandag van het ziekenhuis in Nijmegen naar het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven gebracht. Ze mag vermoedelijk dinsdag alweer naar huis. ‘We hebben gelukkig weer een lach op haar gezicht kunnen zien’, liet de moeder van het meisje eerder al weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.