Politie wil snel verbod op No Surrender en andere motorclubs: ‘De incidenten blijven maar doorgaan’ - Omroep Brabant

Politie wil snel verbod op No Surrender en andere motorclubs: ‘De incidenten blijven maar doorgaan’

12 april 2016 om 09:29
nl
De Nationale Politie is helemaal klaar met de Brabantse motorclub No Surrender en andere motorbendes als Hell's Angels, Satudarah, Bandidos en Mongols. De hoogste Rotterdamse politiechef Frank Paauw wil zo snel mogelijk een verbod. Als het aan Madeleine van Toorenburg (CDA) uit Rosmalen ligt, komt er een landelijk verbod op clubhuizen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat schrijft De Telegraaf.
HuiszoekingenDe discussie over het wel of niet verbieden van motorclubs als No Surrender is al jaren bezig. Maar de situatie is volgens Paauw dusdanig verergerd dat het vraagstuk onverminderd de aandacht vraagt. “De incidenten blijven immers maar doorgaan”, zegt hij in de krant.
“Ook bij de huiszoekingen na de veldslag van donderdag in Rotterdam vinden we weer volop wapens, drugs, grote geldbedragen en zelfs een als creditcard vermomd vlijmscherp mes. Wat moet je met dat soort spullen als je pretendeert een keurige gezelligheidsvereniging te zijn?'', zegt Paauw, die het misplaatst noemt dat de bendes zich mooier voor doen dan ze zijn.
Vorige week nog beschoten leden van de Angels en de Mongols elkaar in een bomvolle foyer van een hotel in Rotterdam.
ZIE OOK: Motorclub No Surrender: nieuwkomer uit Zundert overschaduwt Satudarah
No SurrenderDe relatief nieuwe motorclub No Surrender kende in 2013 een vliegende start in Zundert. Het initiatief kwam van de inmiddels opgestapte Klaas Otto uit Bergen op Zoom. Hij was vroeger  voorman van een afdeling van motorclub Satudarah in Zundert.
Inmiddels heeft No Surrender afdelingen in onder andere Helmond, Tilburg, Den Bosch, Amsterdam, Alkmaar, Den Haag en Rotterdam.[Tweet:https://twitter.com/mickvanwely/status/719766363494068226][Tweet:https://twitter.com/mickvanwely/status/719766893968625665]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.