Toeren met Muse betekent streep door show Bevrijdingsfestival Den Bosch voor De Staat: 'Grote eer'

12 april 2016 om 09:34
nl
Het optreden van De Staat op het Bevrijdingsfestival in Den Bosch in mei gaat niet door. De Nijmeegse rockband is gevraagd om op tournee te gaan met de Britse rockgrootheid Muse. Dat heeft De Staat dinsdagochtend bekendgemaakt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Het is een enorme kans en een belachelijk grote eer om op te treden met de band waar wij mee opgroeiden", reageert frontman Torre Florim beduusd op Facebook. "Dit is een heel groot moment voor ons. Het is jammer dat we de shows in Den Bosch en op het Clamotte Rockfestival in België moeten afzeggen. We hopen daar snel terug te keren.”
Muse en De Staat treden in mei op in onder meer Lissabon, Madrid, Wenen, Zurich en Milaan. Eerder trok de Nijmeegse band al door Europa, Canada en Amerika. De Staat bracht ook een aantal albums uit.
Muse brengt alternatieve rock, en mixt hardrock met klassiek en elektronisch.
Bevrijdingsfestival een begripDe afgelopen 26 jaar zijn de Nationale Bevrijdingsfestivals uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement in Nederland, met optredens van zo'n 250 bands op circa veertig podia.
Elke provincie heeft een Bevrijdingsfestival - zoals in Brabant Den Bosch - dat gratis toegankelijk is. De Staat zou samen met de Eindhovense Kovacs op 5 mei één van de publiekstrekkers zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.