Video

Chassé Theater viert twintigste verjaardag met oude Romeo en Julia in spetterende badscene

12 april 2016 om 13:06
nl
Twee leuke jonge vrouwen staan op het balkon van een mooie Bredase villa. De voorste heft haar handen naar de hemel en begint te praten. Na ;één woord weten de voorbijgangers al waar ze aan toe zijn. "Romeo," begint ze! Hier wordt het beroemdste liefdesverhaal van de wereld gespeeld.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

In twee Bredase wijken (Princenhage en Het Ginneken) maken buurtbewoners onder leiding van een professionale regisseur hun eigen versie van Romeo en Julia. Voor de twintigste verjaardag van het Chassé Theater dompelt Breda zich onder in de liefde.
Weinig liefde bij bouw theaterEen mooie keus voor een theater met een ontstaansgeschiedenis die overstroomde van politieke conflicten. Bij de bouw van het Chassé was er van liefde weinig sprake, nogal wat wethouders verloren in het debat over de nieuwe schouwburg hun baan.
Al vrij snel na de opening veranderde die sfeer. De grote zaal is in de loop der jaren uitgebreid tot 1400 stoelen. In het topjaar 2008 kwamen er 400.000 bezoekers naar het Chassé en de cijfers van 2014 (315.000 bezoekers) lieten na de economische crisis alweer een stijging zien.
LiefdesfestivalDe wijkvoorstellingen van 'Romeo en Julia' zijn maar een klein onderdeel van het feestprogramma. Op 22 april worden ze gespeeld, op 23 april volgt een groot liefdesfestival in het Chassé Theater zelf.
De voorstelling in Princenhage wordt gespeeld in villa Mertersheim aan de Haagweg. Een huis met balkonnetjes en barokke uitbouwtjes dat deze rol op het lijf geschreven is. Regisseur Anouk van den Berg maakt een mooie variatie op Shakespeares verhaal. Haar Romeo en Julia sterven niet maar leven nog lang en gelukkig. Wie wil weten of echte liefde daar wel tegen opgewassen is, moet maar komen kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.