Eindhovense liefdadigheidsstichting slaat advies politie in de wind: 'We stoppen niet met Satudarah'

12 april 2016 om 15:39
nl
Liefdadigheidsstichting 'Mama's met een warm hart' is niet van plan de samenwerking met motorclub Satudarah stop te zetten. Dat laat de initiatiefneemster van de Eindhovense organisatie weten aan Omroep Brabant. Politiechef Frank Paauw pleit dinsdag voor een verbod op omstreden motorclubs en adviseert organisaties om niet met ze in zee te gaan. "Onzin", reageert oprichtster Jess stellig.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vrijwilligers van 'Mama's met een warm hart' bezorgen samen met leden van Satudarah kerstpakketten aan Brabantse gezinnen die onder de armoedegrens zitten.
'Veel liefde en passie'Vorig jaar nog deelden ze aan zestig families in Tilburg een kerstpakket uit met onder andere gourmetschotels, voor toch een fijne kerst. "Dat deden ze met heel veel liefde en passie", zegt de initiatiefneemster. "Ze hebben op geen enkele manier met de eer gestreken, zoals de politie hier nu wel beweert."
ZIE OOK: Politie wil snel verbod op No Surrender en andere motorclubs
Volgens de Nationale Politie doen Satudarah en andere motorclubs verwoede pogingen om zichzelf mooier voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. "Een volkomen misplaatst charmeoffensief", reageert Paauw dinsdag in De Telegraaf. "Liefdadigheidsinstellingen moeten zich afvragen of ze wel met dergelijke organisaties in zee willen gaan."
'Niet alle leden zijn criminelen'Bij 'Mama's met een warm hart' trekken ze zich niets aan van de felle woorden van de politie. "Ze scheren hiermee alle motorleden over één kam. Niet alle leden zijn criminelen. De mannen waarmee wij samenwerken, zijn echte familiemannen. Ze staan klaar voor een ander en doen dit werk met veel passie en bevlogenheid. Dan maakt het niet uit of ze nu wel of niet op een motor rijden. Zij zijn de ruggengraat van onze actie."
De stichting peinst er niet over om de samenwerking met Satudarah op advies van de politie te beëindigen. "Ze willen arme gezinnen gewoon helpen en dat doen ze met heel hun hart. Ik geef toe dat ik het behoorlijk spannend vond om ze te ontmoeten, maar ik voelde me meteen op mijn gemak. We zijn met veel respect behandeld."
VraagstukDe discussie over het wel of niet verbieden van motorclubs als Satudarah is al jaren bezig. Maar de situatie is volgens Paauw dusdanig verergerd dat het vraagstuk onverminderd de aandacht vraagt. “De incidenten blijven immers maar doorgaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.