Video

Opnieuw loos alarm in Tilburg: bezorgde poederbrief bij UWV blijkt onschadelijk

12 april 2016 om 20:20 • Aangepast 21 november 2020 om 11:16
nl
Bij een kantoor van de UWV in Tilburg is dinsdagmiddag een poederbrief bezorgd. Het poeder is onschadelijk. Rond tien over halfvier werd het pand aan de Burgemeester Brokxlaan weer vrijgegeven. Eerder op de middag werd niet ver van het UWV-kantoor een Albert Heijn XL ontruimd na een bommelding. Ook dat bleek loos alarm.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De brief werd met de post bezorgd en kwam binnen op de begane grond. Omdat iedereen het pand via de benedenverdieping zou moeten verlaten, mocht ook niemand op hoger gelegen verdiepingen naar buiten.
De vier medewerkers die rechtstreeks met de bewuste brief in aanraking waren gekomen, werden in quarantaine gehouden. De brief is meegenomen voor nader forensisch onderzoek.
'Binnen geen paniek'Deskundigen van de politie deden onderzoek naar de brief. Het gebouw werd afgezet met linten. Er was naast politie ook brandweer aanwezig.
Volgens iemand in het pand, was de sfeer tijdens de afzetting goed en was er binnen geen paniek.

Wachten op privacy instellingen...

Situatie bij AH XLHet kantoor van de UWV ligt op ongeveer 300 meter afstand van de Albert Heijn XL, waar eerder dinsdagmiddag een man dreigde met een bom. Ook de Albert Heijn XL werd later weer vrijgegeven.
Volgens de politie zijn er geen signalen dat de twee zaken met elkaar te maken hebben, onder meer omdat de brief eerder dan vandaag op de post is gedaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!