Captain No Surrender uit Moerdijk opgepakt voor smokkelen 1200 kilo cocaïne

13 april 2016 om 10:19
nl
De politie heeft maandag in Sint-Willebrord de 51-jarige captain van een chapter van motorclub No Surrender opgepakt. Dit in verband met een omvangrijk cocaïneonderzoek. De verdachte komt uit de gemeente Moerdijk. Hij werd door een arrestatieteam op de openbare weg aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag bekend. In verband met hetzelfde onderzoek werd zaterdag al een 62-jarige man in zijn woonplaats Bergen op Zoom aangehouden. Of hij ook gelieerd is aan een motorclub is niet duidelijk.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

In het onderzoek staat een partij van ruim 1200 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim dertig miljoen euro centraal. De politie en douane troffen die op 15 januari aan in de gestrande vissersboot, 'De Zeeland', in Cadzand.
Bij doorzoekingen in een huis waarin de captain van No Surrender verbleef, vond de politie drugs en een geladen vuurwapen. Die zijn in beslag genomen. In totaal zijn er elf verdachten opgepakt.
Bemanning cokeboot gered Uit onderzoek blijkt tot nu toe dat een sleepboot genaamd 'de Marian V' eind december vanuit Paramaribo naar Rotterdam is vertrokken. Justitie denkt dat de cocaïne op die boot lag en is overgedragen op de vissersboot 'De Zeeland' die half januari in Cadzand strandde.
‘De Zeeland’, met vier opvarenden aan boord, is op een bepaald moment stuurloos geraakt. De Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij wisten de opvarenden tijdens een hevige storm uit de kolkende golven te redden. De boot en de aan boord aangetroffen drugs zijn de volgende ochtend in Cadzand in beslag genomen.
Verdachte spullen op Marian V gevondenDe Marian V. is eind januari doorzocht. Daar vond de politie verschillende spullen die vermoedelijk verband houden met de gevonden partij cocaïne op de boot 'De Zeeland'.
Ook op 8 maart heeft de politie doorzoekingen gedaan. Toen ging het om huizen in Barendrecht, Bad Nieuweschans en Rotterdam. Ook daar zijn allerlei spullen in beslag genomen.
Het gaat onder meer om laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie. In Barendrecht troffen politiemedewerkers een gaspistool aan en in Bad Nieuweschans vonden agenten 21 9-millimeter patronen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.