Gestrande ree in Oss niet verdoofd, maar doodgeschoten: ‘Dit kan gewoon niet, bizar’ [VIDEO]

13 april 2016 om 10:18 • Aangepast 21 november 2020 om 11:15
nl
Zonder overleg wordt opeens een ree doodgeschoten bij je bedrijf. Dat gebeurde dinsdagmiddag bij het Osse familiebedrijf Nab Belting. Het beest was er gestrand en de medewerkers hadden netjes de hulpdiensten ingeschakeld. Die zouden de ree gaan verdoven maar het liep onverwachts anders. “Opeens hoorde ik een knal.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De ree was gestrand op bedrijventerrein De Geer in Oss. Daar dartelde de ree vrolijk rond.

Wachten op privacy instellingen...

Angela Maessen-Nab van Nab Belting laat weten dat ze eerst hebben geprobeerd de dierenambulance in te schakelen, maar het bleek een zaak van de politie te zijn. “En die hebben vervolgens agenten gestuurd."
‘Dit was niet de bedoeling’Met de schutter had Angela de afspraak gemaakt dat het beestje verdoofd zou worden. Maar het liep anders dan verwacht. Opeens werd het beestje doodgeschoten door een schutter die door de politie zou zijn ingeschakeld.
“Het was al gebeurd voordat ik het gezien had. Opeens hoorde ik een knal en toen ben ik gaan lopen en daar lag de ree. Bizar.” Angela had zelfs nog aangeboden om de 150 euro voor de verdoving zelf te betalen.
Maessen-Nab heeft alsnog navraag gedaan bij de schutter en die zou met haar hebben overlegd over de handelwijze. “Maar dat klopt niet. Ik heb die man pas gezien toen de ree dood in de auto lag.”
'Wij hebben de dierenambulance gebeld'De politie laat dinsdagavond weten dat ze inderdaad ter plaatse zijn gekomen en dat via de meldkamer de coördinator van de Stichting Valwild was ingeschakeld. "De ree was toen ingesloten. Mijn collega's kregen pas achteraf te horen dat het hertje was doodgeschoten", aldus de politiewoordvoerster.
Een medewerker van de dierenambulance laat weten dat ze door Nab Belting zijn gebeld, maar dat ze niet langs zijn geweest bij het bedrijf. "Dat mogen wij namelijk niet. Wild moet door de politie worden afgehandeld. Er is afgesproken dat we in deze regio niet op een melding van wild afkomen vanwege het kostenplaatje. Die ritten worden niet betaald."
'Wij stonden ook raar te kijken'De dierenambulance had nu ook de politie ingeschakeld. "Die weten dan wat ze moeten doen, dan wordt bijvoorbeeld een medewerker van Staatsbosbeheer ingeschakeld. Maar wij stonden in ieder geval ook raar te kijken toen we hoorden dat de ree was doodgeschoten", aldus de medewerker van de dierenambulance.
Volgens Angela Maessen-Nab hebben agenten die ter plekke kwamen een vrijwilliger ingeschakeld. "Maar die vrijwilliger had geen vergunning om het beestje neer te schieten. Die kende wel iemand anders om het beestje om te leggen en die heeft geschoten. De agenten waren toen al weg. De dierenambulance had hier dus niets mee van doen."
Dat blijkt dus te kloppen. De agenten die ter plekke waren, wisten niet dat de meldkamer contact had gelegd met een coördinator van de Stichting Valwild. Die heeft uiteindelijk de schutter geregeld."
'Overwegen om aangifte te doen'Angela Maessen-Nab laat weten dat ze overweegt om aangifte te doen. “Morgen gaan we alles op een rijtje zetten. Maar dit is niet de bedoeling. We hadden hier duidelijk overlegd. Dit kan gewoon niet. Er wordt zo maar geschoten op ons terrein.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.