Politiehond Viper bijt inbreker in Tilburg, twee andere mannen gevlucht

13 april 2016 om 13:31
nl
De politie heeft dinsdagnacht op het Kamgarenplein in Tilburg een 37-jarige man opgepakt. De Tilburger wordt verdacht van een poging tot inbraak in een huis aan het Dessinateurplein. De man werd in zijn linkerarm gebeten door een politiehond. Twee andere verdachten konden ontkomen.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De bewoner van de woning belde om kwart over een de politie met de melding dat hij breekgeluiden bij zijn voordeur hoorde en twee mannen zag.
Donker geklede mannenEen hondengeleider van de politie was als eerste ter plaatse. Hij liep met zijn hond naar de woning van de melder en zag drie in het donker geklede mannen op het Textielplein staan aan de zijde van het Dessinateurplein. Ook zag de agent dat de mannen bukten toen een politieauto de straat inreed. Hierna renden ze weg in de richting van het Kamgarenplein.
De hondengeleider riep naar de drie mannen dat ze moesten blijven staan, omdat hij anders zijn hond zou loslaten. Het drietal negeerde zijn bevel, waarna de agent zijn hond Viper achter de mannen aanstuurde. Een van hen werd in zijn linker onderarm gebeten. De hond vond even later ook nog twee inbrekerswerktuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.