Voetballer mishandelt na agent ook scheidsrechter en moet daarom de cel in

13 april 2016 om 14:52
nl
Een 23-jarige voetballer van TGG uit Den Bosch is woensdag veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf voor de mishandeling van een scheidsrechter in Oosterhout. Omdat de verdachte ook nog een voorwaardelijke straf had voor de mishandeling van een politieagent, moet hij in totaal vijf maanden de cel in.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De voetballer ging op 7 november vorig jaar in de wedstrijd tegen het Oosterhoutse SCO/TOFS door het lint. Dat gebeurde nadat een medespeler op het veld op een ijzeren pin was gevallen.
AgressiefToen het spel even werd stilgelegd, stormde de verdachte schreeuwend op de de 48-jarige scheidsrechter uit Waalwijk af.
Hierop trok de arbiter een rode kaart. De speler met rugnummer zeven was het daar niet mee eens en vloog de scheidsrechter naar de keel. Hierdoor viel het slachtoffer op het veld.
Mishandeling agentJustitie eiste voor de politierechter drie maanden cel. De rechter legde de verdachte een maand minder op. De voetballer zat eerder al een celstraf van vier maanden uit voor de mishandeling van de agent, maar mag nu ook het toen opgelegde voorwaardelijke deel uitzitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.