Neergeschoten man op woonwagenkamp in Breda is vader van NAC-speler Grad Damen

13 april 2016 om 23:33 • Aangepast 21 november 2020 om 11:14
nl
Leden van een arrestatieteam hebben woensdag op een woonwagenkamp aan de Pietersberg in Breda een 41-jarige man neergeschoten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de vader van NAC-speler Grad Damen.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse
Wachten op privacy instellingen...

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk is de man in zijn woonwagen neergeschoten tijdens zijn aanhouding. "Kennelijk was er een dreiging."
De 41-jarige man raakte niet levensbedreigend gewond en werd uiteindelijk gevonden op het grasveldje dat tussen de woonwagens ligt. De omgeving van het kamp is afgezet voor technisch onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...


SlachtofferDe neergeschoten man is de vader van NAC-speler Grad Damen. Het slachtoffer heet zelf ook Grad Damen en is ook spelersmakelaar én de neef van zanger Grad Damen. De omwonenden die hem kennen, reageren woedend op de politie-actie. De Rijksrecherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Wachten op privacy instellingen...


Recherche-onderzoekHet arrestatieteam was in het kamp vanwege recherche-onderzoek. Wat dat onderzoek inhoudt, is nog niet bekend. "Maar u moet van ons aannemen dat we niet zomaar met een arrestatieteam ergens heen gaan. Dan moet er informatie zijn die zo'n inzet rechtvaardigt", aldus Van Hooijdonk.
De schietpartij werd rond halfvier gemeld. Rond drie uur werd echter al een traumahelikopter opgeroepen. Er kwamen drie ambulances ter plaatse.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.