Zayaz komt omwonenden tegemoet na kritiek verbouwplannen Ketsheuvel Den Bosch - Omroep Brabant

Zayaz komt omwonenden tegemoet na kritiek verbouwplannen Ketsheuvel Den Bosch

13 april 2016 om 19:48
nl
Na intensief overleg met omwonenden en met de gemeente heeft woningcorporatie Zayaz de plannen voor het omtoveren van zijn voormalige kantoor tot een appartementencomplex in Den Bosch aangepast. Zayaz wil nu veel minder appartementen realiseren.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Zayaz paste haar plannen al eerder aan van 70 naar 68 appartementen. Dat deed de corporatie op basis van de uitkomsten van vier bewonersbijeenkomsten afgelopen december, waarin onder andere het belang van een gemeenschappelijke ruimte aan bod kwam.
Angst voor overlastSommige omwonenden zagen het aantal appartementen niet zitten. Zij vonden de woningen te klein en vreesden daardoor onder meer voor overlast.
De gemeente Den Bosch begon daarom met een inspraakprocedure. Dankzij die procedure, die zes weken duurde, konden bewoners hun reactie geven en eventueel met aanvullingen komen.
Plannen aangepastDe gemeente kreeg gedurende de inspraakprocedure naar eigen zeggen dertig reacties binnen, naast de reacties die ze eerder al ontving. De omwonenden maakten zich behalve over het aantal woningen ook zorgen over het leefgenot, de verkeersveiligheid en de tijdelijke bewoning, laat de gemeente aan Omroep Brabant weten.
Door de inspraakprocedure en gesprekken met een klankbordgroep, waarin ook omwonenden zetelen, heeft Zayaz de plannen aangepast. Nu komen er 57 appartementen van 20 tot 46 vierkante meter. “De gemiddelde woninggrootte neemt hiermee toe, de parkeerdruk af en het groene karakter blijft behouden”, legt Zayaz uit.
Eind mei meer duidelijkheidZayaz werkt de precieze plannen nog verder uit in overleg met de klankbordgroep. Naar verwachting stelt de woningcorporatie de definitieve plannen voor de toekomst van het kantoor aan de Ketsheuvel eind mei voor aan de gemeente Den Bosch. Die oordeelt of de vergunningsaanvraag mag plaatsvinden.
Met de te bouwen appartementen aan de Ketsheuvel mikt Zayaz vooral op mensen die snel woonruimte nodig hebben, zoals studenten of pas afgestudeerden, alleenstaanden en vergunninghouders. Dat zijn vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben voor een periode van minstens vijf jaar.
Van de 57 appartementen komen er maximaal dertig beschikbaar voor vergunninghouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.