Video

Studenten Avans Breda voeren 'sociale' experimenten uit met bewoners in Heusdenhout

13 april 2016 om 20:33
nl
Meer contact met je buren, daar draait de pilot 'Thuis in de Wijk' om. Ruim dertig studenten van de Avans Hogeschool Breda zijn in samenwerking met de gemeente Breda een proef begonnen in de wijk Heusdenhout. Twintig weken lang bivakkeren de studenten in Villa Boerenbont, waar de zolder dient als studieruimte en als uitvalbasis.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

De studenten die meedoen aan 'Thuis in de Wijk' zijn onderverdeeld in groepen die elk hun eigen project hebben.
Een van de projecten is 'Contact in de flat'. Dit project wordt uitgevoerd door studenten Melissa Sijstermans en Nienke Bussink. Ze gingen woensdag op bezoek bij bewoners van een flat om te praten over het onderlinge contact en hoe dit verbeterd kan gaan worden.
Contact in de flatEen van die bewoners is mevrouw Nabarro. Zij probeert regelmatig om de bewoners bij elkaar te brengen door het organiseren van een barbecue of een borrel maar ondanks alle inzet, is het animo laag. Nabarro: "Wat ik ook probeer, het zijn altijd dezelfde mensen die komen opdagen. Ik zou graag willen horen waarom de bewoners niet komen, maar zelfs dat kom ik niet te weten."
Melissa en Nienke kunnen wel wat met deze informatie en trekken donderdag verder de flat in om met bewoners te praten hierover en ook om erachter te komen of men wel zit te wachten op meer sociale contacten.
Ontwikkelingen volgen Naast het project 'Contact in de flat' zijn er diverse andere projecten die de studenten van de hogeschool uitvoeren. Via hun speciale facebookpagina zijn de ontwikkelingen te volgen.
Einde en vervolgZondag 26 juni is de pilot ten einde en presenteren de studenten hun bevindingen aan de docenten en de bewoners uit de wijk Heusdenhout. Als de pilot geslaagd is, komt er volgend jaar volgens docent Jan Havermans zeker een vervolg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.