19 jaar celstraf geëist voor schutter en opdrachtgever moord Yvon Pfaff

13 april 2016 om 20:02 • Aangepast 21 november 2020 om 11:14
nl
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag negentien jaar celstraf geëist tegen Erik van der H. uit Maurik die ervan wordt verdacht Yvon Pfaff te hebben doodgeschoten. Tegen de vermeende opdrachtgever, een 41-jarige man uit Den Bosch, is ook negentien jaar cel geëist.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Het lichaam van Yvon Pfaff werd op 22 juni vorig jaar gevonden in een uitgebrande auto op landgoed De Pettelaar in Sint-Michielsgestel. Eerder die dag werd Pfaff onder valse voorwendselen naar een vakantiehuisje in Ewijk is gelokt. Hij was naar het vakantiehuis gelokt door een 32-jarige vrouwelijke verdachte.
Meer celstraffen geëistTegen de 32-jarige vrouw is achttien jaar celstraf geëist. Tegen de twee broers van de schutter, twee mannen van 35 en 40 jaar oud, is een celstraf van veertien jaar geëist vanwege medeplichtigheid aan moord en brandstichting.
Een andere verdachte, een man van 39 jaar oud die ondersteuning zou hebben gegeven, hoorde vier jaar celstraf tegen zich eisen. [tweet:body:https://twitter.com/GvanDoveren/status/720278579070705667] Italiaanse maffiaIn het onderzoek naar de moord heeft de politie gebruikt gemaakt van undercoveragenten die zich voordeden als leden van de Italiaanse maffia. Zij beweerden tegen de overige verdachten dat zij in het belang van de 41-jarige verdachte eventuele sporen van misdrijven weg wilden maken, maar daar hadden ze wel de hulp van de andere verdachten bij nodig.
ZIE OOK: Erik van der H. bekent dat hij ‘per ongeluk’ op Yvon Pfaff heeft geschoten: 'De hel barstte los' De undercoveractie leverde het gewenste resultaat op: de 37-jarige verdachte en de 32-jarige verdachte gaven in een gesprek met de agenten zeer gedetailleerd toe dat zij in samenwerking met anderen Yvon Pfaff om het leven brachten en zijn stoffelijk overschot in brand staken.
De 37-jarige verdachte wees de ‘maffiosi’ bovendien aan waar zij de bij de moord gebruikte kogels, hulzen en kentekenplaten hadden gelaten. De 32-jarige vrouw zou het slachtoffer verteld hebben een relatie met hem te willen aanknopen, en ze had hem wijsgemaakt dat ze die avond hulp nodig had om haar kleren op te halen in het vakantiehuisje.
Van dichtbij doodgeschoten“Yvon Pfaff werd daar, geheel volgens het vooropgezette plan, vrijwel direct van dichtbij doodgeschoten. Hij zal tot aan zijn laatste momenten niet bedacht zijn geweest op dit levensgevaar, hij kan onmogelijk hebben voorzien dat zij hem in de vakantiehuisje gingen vermoorden. Hij moet tot aan zijn laatste momenten vanuit het niets in doodsangst hebben verkeerd en hij zal ongetwijfeld nog voor zijn leven hebben gevochten. Yvon Pfaff werd op een vreselijk laffe wijze vermoord’’, spraken de officieren van justitie op zitting.
“Ieder van deze verdachten heeft zich dagen- of urenlang kunnen beraden en moet zich op een of meer momenten de betekenis van het plan hebben gerealiseerd; zij hadden het leven van Pfaff kunnen redden maar hebben dat niet willen doen.’’
23 mei vermoedelijk uitspraakDe rechtszaak gaat op 18 april verder met de pleidooien van de advocaten. De verwachting is dat de rechtbank op 23 mei uitspraak doet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.