Video

Robbert van den Broeke nog steeds verdachte in bedreigingszaak maar hij gaat toch weer optreden

13 april 2016 om 21:28
nl
Vier maanden na zijn arrestatie gaat het medium Robbert van den Broeke weer lezingen geven. Zijn eerste optreden is aan het eind van deze maand bij het spiritueel centrum Zuiderlicht in Breda. Zijn terugkeer is opmerkelijk omdat Van den Broeke alle optredens na zijn arrestatie had stopgezet. Op zijn website maakte hij toen bekend geen lezingen meer te geven en ook te stoppen met het onderhouden van zijn website.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Robbert van den Broeke is nog steeds verdachte in de bedreigingszaak waarvoor hij in januari werd opgepakt. Dat bevestigt woordvoerder Franklin Wattimena van het Openbaar Ministerie woensdag tegenover Omroep Brabant. "Hij heeft destijds aangegeven dat zijn computer was gehackt en dat is nog steeds in onderzoek."
Van den Broeke werd opgepakt als verdachte van zeer ernstige bedreigingen aan mensen uit de radio- en tv-wereld.
'Ik stop met alles'In een interview met Omroep Brabant, na zijn arrestatie, vertelde Van den Broeke te stoppen met het publiceren van foto's waarop mensen maar ook buitenaardse invloeden te zien zijn. Over het opnieuw geven van lezingen twijfelde hij toen nog. "Ik sluit niet uit dat ik dat weer ga doen, maar ik word wel voorzichtiger, ik wil geen mensen tegen het zere been schoppen. Het is wel heel fijn om mensen bewust te maken, te inspireren en een stukje liefde mee te geven."
Slachtoffer Verhaeren is geschoktSchrijver Henk Verhaeren uit Rijsbergen noemt het onvoorstelbaar dat Van den Broeke weer gaat optreden. Verhaeren is een van de slachtoffers die door Van den Broeke bedreigd zou zijn. "Het is niet geloven dat hij dit weer gaat doen. Wat nog gekker is, dat mensen in hem blijven geloven ondanks heel veel belastend materiaal."
Inge Voeten van Zuiderlicht in Breda wil eigenlijk niet antwoorden op de vraag waarom het spiritueel centrum toch weer in zee gaat met het, op z'n minst, omstreden medium. "Ik ben in hem blijven geloven en dat doe ik nog steeds."
TerrorismeIn Zuiderlicht zal Van den Broeke een lezing houden over onderwerpen als de vluchtelingenproblematiek, klimaatverandering maar ook hoe om te gaan met terrorisme.Over dat laatste onderwerp, terrorisme, is schrijver Henk Verhaeren zeer uitgesproken. "Daar weet hij alles van, over terrorisme." De avond in Breda wordt afgesloten met een healing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.