Video

Coalitie Son en Breugel gevallen: Dorpsbelang ziet het niet meer zitten

14 april 2016 om 00:36 • Aangepast 21 november 2020 om 11:13
nl
Dorpsbelang Son en Breugel stapt uit de coalitie. Dat heeft fractievoorzitter Elly Brocken woensdagavond laten weten. Dorpsbelang vormde samen met Dorpsvisie de coalitie in Son en Breugel. "De reden tot deze stap was het gebrek aan voortgang op belangrijke dossiers en de moeizame samenwerking", zegt Dorpsbelang.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Het botert al lange tijd niet tussen de twee partijen in de gemeenteraad. De discussie rond de nieuwe multifunctionele accommodatie blijkt nu het breekpunt te zijn.
Gedoe over multifunctionele accommodatieDe twee partijen staan lijnrecht tegenover elkaar in dit dossier. Dorpsbelang koos voor nieuwbouw van het dorpshuis op het Kerkplein, wat de oppositie ook wil. Dorpsvisie wil eerst onderzoek naar andere opties, zoals een multifunctionele accommodatie in het bestaande kerkgebouw.
Het liep al lange tijd slecht tussen de twee partijen zegt fractievoorzitter van Dorpsbelang Elly Brocken: "Onze coalitiepartner voerde eigenlijk gewoon oppositie tegen ons. Dan moet je je afvragen of je nog wel in de juiste combi zit."
Het college van burgemeester en wethouders is nu demissionair. Er mogen dus geen omstreden beslissingen meer genomen worden. Aanstaande vrijdagavond praat de gemeenteraad hoe het nu verder moet en welke partij het voortouw gaat nemen om een nieuwe coalitie te vormen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

BurgerinitiatiefDe gemeenteraad sprak woensdagavond over een burgerinitiatief om het nieuwe multifunctionele centrum te maken in de kerk. Op deze manier kan het kerkgebouw behouden blijven voor het dorp. Er waren hiervoor ruim 1300 handtekeningen ingezameld.
De raad worstelde duidelijk met het burgerinitiatief. Er is al begonnen met plannen voor nieuwbouw op de parkeerplaats voor de kerk. Toch wil de raad de 1300 handtekeningen niet negeren.
Alleen als er voor 12 mei schriftelijk door het bisdom van Den Bosch wordt aangegeven dat de kerk zowel voor de dienst als voor andere doeleinden gebruikt mag worden, wil de gemeenteraad serieus naar deze optie kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.