Video

Nederlands Studenten Kampioenschap FIFA in Tilburg: 'Iedereen wil van zijn vrienden winnen'

14 april 2016 om 01:58
nl
Ruim zestig studenten streden woensdagavond in Tilburg om de Nederlands Studentenkampioen FIFA te worden. In de tot gamehal omgebouwde sporthal van de universiteit werd op vijftien schermen gestreden. Het NSK FIFA werd gewonnen door 'Koning FIFA' Koen Weijland uit Arnhem. Niet vreemd, hij is meervoudig Nederlands kampioen. Steven van de Vorst uit Den Bosch werd tweede.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

Het toernooi werd georganiseerd door FOSST (Federation of Student Sports Tilburg) omdat zij een stijgende populariteit van de e-sport zien. "Sinds dit jaar hebben we in Tilburg ook een erkende e-sport studentenvereniging en daar wilden we iets mee doen. Dan denk je al snel aan het studentenspel bij uitstek: FIFA", zegt voorzitter Mark Klein Haneveld.  
CompetitieVolgens Koning FIFA, Koen Weijland, is het voetbalsimulatiespel zo populair omdat iedereen zichzelf de beste vindt. "Het is extreem competitief, iedereen wil van zijn vrienden winnen en denkt ook dat ze dat kunnen. Het opscheppen tegen elkaar maakt het leuk."
Koen, die zelf ook aan het studentenkampioenschap mee doet, is meervoudig Nederlands kampioen FIFA. Maar een eitje is de wedstrijd volgens hem niet. "Er doen zestig mensen mee, dus je moet toch behoorlijk wat potjes winnen om het toernooi te winnen, dat is een prestatie van formaat."
StudentikoosBier en pizza maken het toch al studentikoze kampioenschap helemaal af. Al moeten de studenten dan wel even het toernooi afwachten, want in de sporthal mag niet gedronken worden.
Al is dat volgens Koen Weijland voor sommigen maar beter ook. "Bier is er niet in de zaal, maar ik zie genoeg bierbuikjes!"
Maar dat bierbuikje zit niet in de weg als je virtueel over het veld heen dartelt. Dat is dan weer het voordeel van een computerspel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.