Wethouder Van Kaathoven stapt op als wethouder van Eindhoven: 'Gebrek aan draagvlak'

14 april 2016 om 12:22
nl
Bianca van Kaathoven, wethouder sport van de gemeente Eindhoven, stapt per direct op. Belangrijkste reden om te stoppen is het gebrek aan een breed draagvlak op een aantal sportdossiers, schrijft ze in een verklaring.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Door de voorgeschiedenis rondom het traject ijsbaan in 2014, het niet voldoende meenemen van de verenigingen in het zwembad en de onduidelijkheid rondom de varianten, is het onmogelijk geworden om nog echte stappen te kunnen zetten in de belangrijke dossiers", is de verklaring van de aftredend wethouder.
Protesten vanwege sluiten ijsbaanVan Kaathoven stelde eerder voor om het ijssportcentrum te sluiten. Dat stuitte op veel protesten. Uiteindelijk besloot een speciale werkgroep dat de ijsbaan levensvatbaar is als een commerciële partij deze gaat runnen.
"Dit is niet wat wij voor ogen hadden toen we twee jaar geleden met groot enthousiasme begonnen aan de 'Expeditie Eindhoven', zoals de titel luidt van ons coalitieakkoord", schrijft haar partij, de SP, in een verklaring. Maar de partij heeft wel begrip en respect voor haar keuze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.