Video

NAC gaat samenwerken met Manchester City: kan spelers huren van halve finalist Champions League

14 april 2016 om 13:33
nl
NAC gaat een unieke samenwerking aan met de City Football Group, waar Manchester City, halve finalist in de Champions League, deel van uitmaakt. Door het partnership krijgt NAC de mogelijkheid om op huurbasis vier tot zes spelers van Manchester City over te nemen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Ook op voetbaltechnisch vlak, zoals op het gebied van scouting, het creëren van topsportcultuur en talentontwikkeling, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en intensief samengewerkt. De samenwerking wordt aangegaan voor vijf seizoenen.
'NAC wil graag samenwerken met topclub'De eerste contacten tussen NAC Breda en Manchester City dateren van januari 2015, toen voormalig trainer Robert Maaskant in Engeland aanklopte voor huurspelers. De afgelopen maanden is het contact met de Engelse Premier League club geïntensiveerd door algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders.
Het vertrekpunt hierbij was het beleidsplan van NAC, waarin de ambitie is opgenomen om samen te werken met een topclub. NAC heeft tijdens de voorbereiding nauw overleg gehad met de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) over de samenwerking en de contracten afgestemd met de KNVB.
'Blij dat Manchester City voor NAC heeft gekozen'Hans Smulders is blij dat het rond is. “Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen."
Er zijn verschillen, maar ook zeker overeenkomsten tussen de twee clubs. "Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie. NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner die NAC per direct beter maakt."
'Trainer blijft verantwoordelijk voor uiteindelijke opstelling'"Bij NAC krijgen de talenten de mogelijkheid om te laten zien dat ze zich staande kunnen houden in een volwaardige professionele voetbalcompetitie," aldus Smulders. "NAC en City hebben er vertrouwen in dat de kwaliteit van de spelers zo hoog is, dat ze veel speelminuten maken. De trainer blijft echter eindverantwoordelijk over de uiteindelijke opstelling. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we een goede koers blijven varen met onze jeugdopleiding. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat ook onze jeugdspelers beter worden."
Ook algemeen directeur Justin Goetzee laat weten erg trots te zijn. "Voor NAC is het fantastisch om met een met de grootste clubs ter wereld samen te gaan werken. Wij hebben veelvuldig contact met Manchester City. De club gaat ons helpen om onze faciliteiten naar een hoger niveau te brengen en er zit zelfs een beloningsstructuur in voor de spelers die zich extreem goed ontwikkelen met als doel dat ze uiteindelijk in de Champions League gaan spelen."
'Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden'Brian Marwood, Managing Director van City Football Services is erg te spreken  over NAC Breda. “Wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan."
"NAC heeft een vooruitstrevende visie, die goed in balans is met een trotse geschiedenis en een gepassioneerde en loyale achterban. Met deze samenwerking komen onze beloften in een uitdagende voetbalomgeving terecht, die ze de motivatie geeft om elke dag beter te worden en uit te groeien tot volwaardige voetbalspelers.”
'Dit biedt mogelijkheden'Trainer Marinus Dijkhuizen is blij met de deal met Manchester City. "Dit is goed voor de club en biedt veel mogelijkheden.'' Dat hij misschien wat meer Engels moet gaan praten vindt Dijkhuizen niet erg. "Dat doe ik al met de jongens uit Engeland, maar dat komt wel goed hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.