Boeren, Dierenbescherming en verzekeraars praten over brandveiligheid in stallen

14 april 2016 om 13:39
nl
Boeren, verzekeraars en de Dierenbescherming praten donderdagmiddag met elkaar over maatregelen om de brandveiligheid in stallen te verbeteren. Het overleg stond al gepland, maar heeft door de verwoestende stalbrand in Oirschot een actuele lading gekregen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Bij die brand, vorige week woensdagavond, kwamen tienduizend varkens om het leven. Ruim twintig uur na de brand waren er nog krijsende, zwaargewonde varkens te horen.
ElektriciteitIn Nederland kwamen in de afgelopen negen jaar 1,6 miljoen dieren op deze manier aan hun einde. Veel stalbranden worden veroorzaakt door overbelasting of verkeerd gebruik van elektriciteit.
De Dierenbescherming pleit daarom voor een vijfjaarlijkse, onafhankelijke controle van elektrische installaties in stallen. Dat vertelde Bert van den Berg van de Dierenbescherming donderdagmorgen in de radio-uitzending van NPO Radio1.
VoorlichtingVolgens Maarten Leseman van Land- en Tuinbouworganisatie LTO is zo’n maatregel niet nodig. Hij denkt dat goede voorlichting over brandveiligheid het belangrijkst is.
Eyes on Animals stelde na de brand in Oirschot dat er veel mis is met de brandveiligheid in stallen. De actiegroep wil dat er strengere regels komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.