Confrontatie met John F. heftig, maar nabestaanden Linda van der Giesen houden zich sterk en rustig

14 april 2016 om 19:00
nl
Het was een heftige dag voor de nabestaanden van de doodgeschoten Linda van der Giesen. Donderdag kwamen ze voor het eerst oog in oog te staan met John F., de vermeende moordenaar van de verpleegkundige. De confrontatie in de rechtbank in Breda verliep opvallend rustig.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Zowel de verdachte als de nabestaanden hielden zich kalm. “De familie kent een andere John F. dan de persoon ze vandaag in de zaal gezien hebben”, zegt advocaat Paulien Schuchmann, die hen bijstaat.
'Goed dat hij er is'De familie van Linda was vooraf voorbereid op de komst van de hoofdverdachte. "Het is goed voor de verwerking dat hij er is”, zei Edwin Wangsakrama, de vader van het zoontje van Linda.
"Ik laat het volledig op mij afkomen. Je kunt je hier niet op voorbereiden. Ik zal ter plekke wel zien welke emoties omhoog komen als ik met hem geconfronteerd wordt."
'We zitten nog met veel vragen'Het ging alweer om de derde zaak waarin de gewelddadige dood van Linda besproken werd. In deze zogeheten pro-forma zitting kwamen de onderzoekswensen van advocaat Jan-Hein Kuijpers aan bod. Ongeveer vijftien nabestaanden woonden de zitting bij.
De strafzaak tegen de 37-jarige man uit Zevenbergen gaat donderdag na een onderbreking van ruim twee maanden weer verder. "Het is goed dat hij nu eindelijk in levende lijve zijn verantwoordelijkheid komt nemen", vindt Wangsakrama. "Hij is de enige die precies weet wat er op die parkeerplaats is gebeurd. We zitten nog met veel vragen."
Doodgeschoten bij ziekenhuisDe 28-jarige verpleegster werd in augustus vorig jaar doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Afgelopen dinsdag werd F. daarover verhoord door het rechercheteam. Wat hij heeft verklaard, wordt wellicht donderdagmiddag duidelijk, aldus Kuijpers.
De 37-jarige John F. heeft inmiddels bekend Linda te hebben doodgeschoten. Hij heeft daar zelf over verklaard dat hij een psychose kreeg, waardoor hij de trekker overhaalde. Of dat inderdaad het geval was, wordt naar alle waarschijnlijkheid duidelijk na zijn behandeling in het Pieter Baan Centrum.[Scribblelive:body:http://scrbliv.me/2013283]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.