Eindhoven Airport verwacht recorddrukte tijdens de zomer

14 april 2016 om 13:49
nl
Eindhoven Airport verwacht komende zomer een recorddrukte op en rond het vliegveld. Reden is de steeds verder stijgende populariteit van de grootste regionale luchthaven van Nederland. Het aantal reizigers is opnieuw fors gestegen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

In het eerste kwartaal van dit jaar groeide het aantal reizigers met 14 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2015. Dit komt neer op bijna 111.000 extra passagiers.
RecordjaarVoor heel 2016 verwacht directeur Joost Meijs een nieuw recordjaar met in totaal 4,6 miljoen reizigers. Dit is een groei van 6 procent, oftewel 300.000 meer passagiers dan in heel 2015.
Ook het aantal vliegbewegingen is in het eerste kwartaal toegenomen, met 9 procent. De luchtvaartmaatschappijen vlogen meer en de vliegtuigen zaten voller dan in 2015.
MarechausseeOp dit moment praat het kabinet over de landelijke capaciteit van de Koninklijke Marechaussee. Door de vluchtelingenstroom en internationale terreurdreiging is er extra capaciteit nodig, ook op Eindhoven Airport.
Directeur Meijs 'heeft er vertrouwen in' dat dit ook voor Eindhoven Airport goed wordt geregeld. Hij gaat ervan uit dat er tijdens komende vakantieperiode geen langere wachttijden ontstaan door de Marechaussee-controles.
McDonaldsOm de groei van het aantal passagiers in goede banen te leiden investeert Eindhoven Airport tot en met 2019 zo'n 75 miljoen euro, onder andere in een grotere bagagehal en een nieuw gebouw op de plaats van het grote parkeerterrein P1 voor de deur.
Deze overdekte terminal is bestemd voor reizigers die met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. Verder komen er een McDonalds en kort parkeren-terrein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.