Video

Sanne Verhagen gebruikt EK judo in Kazan om te ‘revalideren’, Roy Meyer gaat voor goud

14 april 2016 om 14:30
nl
Sanne Verhagen wil de Europese kampioenschappen judo in Kazan vooral gebruiken om weer wedstrijdritme op te doen. De judoka uit Best lag er maanden uit vanwege een zware hamstringblessure. Na het EK heeft ze nog drie toernooien om een ticket voor de Olympische Spelen in Rio te veroveren.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Verhagen mag gerust een medisch wonder genoemd worden. In oktober scheurde ze haar hamstring af. De dokteren hadden nooit verwacht dat ze zo snel hersteld zou zijn van deze zware blessure. Haar olympische droom leek in duigen te vallen.
Groen lichtMaar wonder boven wonder kreeg ze vorige maand alsnog groen licht om deel te nemen aan een judotoernooi in Turkije. En dat ging verrassend goed. "Ik heb geen pijn gevoeld tijdens de wedstrijden. Ik merk wel dat ik wat wedstrijdritme mis, een stukje hardheid. Daar moeten we aan werken", aldus Verhagen.
In Kazan kan ze haar olympische ticket veiligstellen. De beste veertien dames in haar gewichtsklasse mogen naar Rio. Toch gebruikt zij het toernooi louter om te herstellen en wat wedstrijdritme op te doen. Hierna zijn nog drie toernooien waar ze punten voor de wereldranglijst kan verdienen.
Goud voor Meyer?De Bredase Roy Meyer is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Meyer behoort tot de beste judoka's van de wereld en wordt in Kazan gezien als een van de kanshebbers voor de Europese titel. "Waar ik eerst één of twee grote toernooien won, worden dat er langzaamaan drie, vier of vijf per jaar. Dat geeft aan dat ik bij de absolute wereldtop hoor. Een EK-medaille komst steeds dichterbij.
Meyer doet er werkelijk alles aan om de beste van de wereld te worden. Zo werkt hij sinds kort met Wim Hof, beter bekend als de Ice Man. "Het was een aangename verrassing. Het heeft mij echt wat opgeleverd", zei Meyer tijdens de judopersconferentie in Nieuwegein.
Geen Rio voor SteenhuisOok Guusje Steenhuis uit Grave mag naar de Europese kampioenschappen in het Russische Kazan. Maar haar situatie is op zijn zachtst gezegd zeer pijnlijk. Steenhuis mag op basis van de wereldranglijst naar Rio.
Toch koos de Nederlandse Judo Bond (JBN) om haar concurrente Marhinde Verkerk naar de Olympische Spelen te sturen. Dat terwijl Verkerk lager op de ranking staat. De Rotterdamse heeft minder punten bij elkaar kunnen sprokkelen omdat ze een tijdlang geblesseerd was.
De bond droeg haar voor op basis van haar geleverde prestaties in het verleden. "De bond heeft zijn besluit gemaakt, daar gaan ze waarschijnlijk niets meer aan veranderen. Totdat de Olympische Spelen voorbij zijn, zal het nog wel even zuur blijven."
Ook Steenhuis behoort op de EK tot een van de favorieten voor de eindzege. Verkerk is de titelverdedigster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.