Marco van Ginkel hoopt met PSV extra druk bij Ajax te leggen

14 april 2016 om 16:34
nl
Met nog steeds twee punten achterstand op koploper Ajax gaat PSV zaterdagavond naar Kerkrade. Roda JC is dan de tegenstander. En dat is er eentje om rekening mee te houden. De Limburgers presteren vaak goed tegen PSV en dit seizoen verspeelden Ajax, Feyenoord én PSV al punten aan de Limburgers.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

PSV-middenvelder Marco van Ginkel is daarvan op de hoogte, maar maakt zich geen zorgen. "De resultaten tegen Roda JC zijn in het verleden voor PSV wel eens minder geweest. Dat zijn mooie resultaten voor hun, maar wij hebben maar één doel en dat is drie punten. En daar gaan we zaterdag voor."
Zonder Guardado en AriasWaarschijnlijk moet dat gebeuren zónder Andrés Guardado. De Mexicaan komt terug van een hamstringblessure en lijkt klaargestoomd te worden voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse, die dinsdagavond in het Philips-stadion gespeeld wordt. De wedstrijd van zaterdagavond in Kerkrade lijkt net iets te vroeg voor hem te komen.
Ook het meespelen van Jeffrey Bruma is nog onzeker. De verdediger deed ook donderdag nog niet mee met het onderlinge partijtje en ging eerder naar binnen om behandeld te worden. Santiago Arias ontbreekt vanwege een schorsing.
De druk neemt toe bij PSV en AjaxMet het einde van de competitie in zicht neemt de druk toe. Van Ginkel: "We hebben nog vier wedstrijden. Wij gaan naar Roda, Ajax krijgt FC Utrecht op bezoek. Dat zijn mooie wedstrijden."
"Het einde komt steeds dichterbij, dus hopelijk laten zij een keer punten liggen. De komende wedstrijden spelen wij eerder dan Ajax, dus dan moeten wij de wedstrijden winnen en dan ligt er bij hun wel wat meer druk. Dat gaat mentaal hopelijk meespelen bij hun."
Atlético Madrid mag Champions League winnenEn dan toch nog even de Champions League. Waar Atlético Madrid de handen vol had aan PSV en uiteindelijk een strafschoppenserie nodig had om de Eindhovenaren uit te schakelen, maakte de ploeg woensdagavond korte metten met Barcelona.
Hoe heeft Van Ginkel die wedstrijd ervaren? Want als het in die strafschoppenserie net even iets anders was gelopen… "Ik begrijp waar je heen wil, maar zo heb ik niet gekeken. Als je bent uitgeschakeld dan is het klaar. 'Als' telt niet in de voetbalwereld. Leuk voor hen en van mij mag Atletico Madrid ook de Champions League winnen, maar ik ben meer met de competitie bezig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.