Columnist Luuk Koelman 'in goed overleg' weg bij Metro na kritiek op werkgever

14 april 2016 om 17:07 • Aangepast 21 november 2020 om 11:12
nl
Tilburger Luuk Koelman stopt per direct met het schrijven van columns voor de krant de Metro. Koelman kwam twee weken geleden nog in het nieuws toen een column van hem werd geweigerd in de krant.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Via Twitter laat de columnist weten dat hij na goed overleg met de hoofdredactie stopt met het schrijven van zijn column. Koelman schreef zeventien jaar voor de krant. Hij wil verder niet reageren over z'n vertrek bij de krant.

Wachten op privacy instellingen...

Kritiek op TelegraafEerder werd dus een column van Tilburger Luuk Koelman over GeenStijl en het Oekraïnereferendum geweigerd door de hoofdredactie van de krant Metro. "Helaas, geweigerd ja" zei Koelman eerder. Hij vertelde toen dat hij niet negatief mag schrijven over zijn werkgever. GeenStijl valt namelijk, net als Metro, onder de Telegraaf Media Groep.
LEES OOK: 'Ik mag niet negatief schrijven over eigen werkgever', column Luuk Koelman geweigerd in Metro
'Als columnist ben je hofnar'"Als columnist ben je de hofnar", legt Koelman uit. "Dan mag je je eigen koning de maat nemen. Als ik dan als columnist mijn eigen koning de maat wil nemen, namelijk TMG, dan mag dat blijkbaar niet."

Wachten op privacy instellingen...

Vaker in opspraakZeventien jaar lang verscheen er elke donderdag een column van Luuk Koelman in Metro. Die columns leidden wel vaker tot ophef.
Zo schreef hij een nepbrief aan de ouders van een jongen die zelfmoord had gepleegd, namens de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Die 'brief' werd door Metro offline gehaald. Ook een column over Beatrix werd geweigerd door de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.