'Voor 1800 euro is-ie van jou', Bossche MBO-scholieren verkopen hun meubels op designbeurs in Milaan

14 april 2016 om 23:00
nl
Leerlingen van de opleiding meubeldesign van het Koning Willem I College uit Den Bosch staan deze week op de prestigieuze designbeurs in Milaan. De jongeren proberen hun creaties op de beurs te verkopen.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Zo presenteren de leerlingen onder meer een bad van kurk en een kinderbureau van een oude stoel. Maar er is ook een zogenoemde 'canned light', een lamp gemaakt van gerecyclede conservenblikken. ''We hebben best wel wat belangstelling voor de lamp'', vertelt leerling Willemijn Ligthart.
'Kan je er echt in badderen?'Een bezoeker van de beurs werd zelfs erg concreet. ''Voor 1800 euro mag de mevrouw de lamp hebben. Ze noteerde onze gegevens en zou nog contact met ons opnemen'', vertelt Willemijn trots.
Het bad, gemaakt van kurk, krijgt ook veel belangstelling in Milaan. ''Mensen vragen zich af of je er wel echt in kan badderen'', vertelt Sten van Helvoirt. ''Als de laatste bezoeker naar huis gaat, ga ik het eens proberen.''
Nog hele weekMaar niet alles staat te koop. Het kinderbureau gaat naar het zusje van een van de leerlingen. De Salone del Mobile in Milaan duurt nog tot en met zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.