Baarden, piercings, tattoos en veel zwarte kleding: Festival Roadburn in Tilburg is weer begonnen

14 april 2016 om 20:02 • Aangepast 21 november 2020 om 11:12
nl
Voor de 21ste keer wordt Tilburg overspoeld door mannen en vrouwen in allerlei Rock-achtige outfits tijdens het Roadburn festival. Donkere psychedelische rock en metal zal er vier dagen lang klinken in de binnenstad, in en rondom poppodium 013.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

"De muziek wordt gekenmerkt door veel lage klanken", vertelt 'Mister Roadburn himself' Walter Hoeijmakers. "De muziek is een way of life. Vooral voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf."
Kleurrijk publiekHoewel bijna iedereen zwart draagt kun je toch zeggen dat het een kleurrijk publiek is. "Ze zien er stoer uit, maar het zijn vaak hele lieve, creatieve mensen. Er zitten bijvoorbeeld veel mensen bij die in de zorg zitten", vertelt Hoeijmakers. "Het zijn mensen die zich net iets anders willen uiten dan anderen."
Iedere dag trekt het festival zo'n 4300 bezoekers. Veel mensen zijn er niet voor het eerst. "Dit is mijn tiende keer", zegt Ivo. "Hier moet bijna alles voor wijken. Werk en vakanties bijvoorbeeld."
Soort communityDe sfeer is gemoedelijk als op donderdagmiddag het zonnetje op de zwarte t-shirts schijnt. "Veel mensen kennen elkaar en komen hier samen", legt Ivo uit. "Het is een soort community", vertelt een ander.
Hoewel het festival is uitverkocht kan Tilburg toch vier dagen volop meegenieten van de sfeer. Voor veel bezoekers zal de band Neurosis het hoogtepunt zijn. Zij vieren hun 30 jarig jubileum tijdens Roadburn. Verder treden onder meer Converge, Amenra en Astrosoniq op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.