Schoonzoon (24) vermoorde Mick Pitai vrijgelaten, familie woest: ‘Zonder hem zou Mick nog leven’ - Omroep Brabant

Schoonzoon (24) vermoorde Mick Pitai vrijgelaten, familie woest: ‘Zonder hem zou Mick nog leven’

14 april 2016 om 22:05
nl
De 24-jarige schoonzoon van de in Tilburg doodgeschoten Mick Pitai, komt vrijdag weer op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. De man uit Den Haag blijft wel verdachte in de geruchtmakende moordzaak. “Het is een grof schandaal dat deze jongen wordt vrijgelaten, na alles wat hij ons en vooral Mick heeft aangedaan”, zegt een familielid tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de rol die de schoonzoon zou hebben gespeeld in de fatale roofoverval in de Betuwestraat in september.
SoftdrugsZo was de Hagenees eigenlijk van plan om alleen softdrugs af te geven bij zijn schoonvader. Hierbij nam hij een neef en wat vrienden uit Spijkenisse mee. Tegen hen zou hij hebben gezegd dat Pitai over een uiterst waardevolle collectie aan sieraden en juwelen beschikte.
Zijn vrienden gingen vervolgens over tot actie en besloten de Tilburger in zijn huis te overvallen. Binnen in de woning escaleerde de situatie, met de dood van Pitai als gevolg.
ZIE OOK: Schoonzoon (24) betrokken bij moord op Tilburger, familie geschokt: ‘Hij rouwde met ons mee’
'Wat is hij van plan?'Zelf zou de 24-jarige verdachte niet in de woning zijn geweest. Dat maakt het voor de familie niet minder erg. “Want hij is het brein achter deze operatie”, klinkt een familielid stellig. “Als hij gewoon zijn mond had gehouden, zou Mick nog gewoon leven. God weet wat hij nu van plan is nu hij het proces in vrijheid mag afwachten.”
Het slachtoffer zou zijn schoonzoon dagelijks over de vloer hebben gehad. “Op die manier heeft hij dus veel informatie in kunnen winnen”, vertelde de broer van Pitai eerder aan Omroep Brabant. “Die heeft hij dus waarschijnlijk doorgespeeld naar de mannen die onze broer hebben vermoord. Serieus, hoe koelbloedig kun je zijn.”
ZIE OOK: Verbijstering bij nabestaanden doodgeschoten Tilburger om verlof tbs’er: ‘Hoe kan dit nou verdomme?'
'Hij rouwde met ons mee'Voor de familie sloeg het nieuws dat de schoonzoon betrokken is bij de moord in als een bom. Vlak na de schietpartij speelde de Hagenees de vermoorde onschuld. Hij rouwde met de nabestaanden mee en bezocht met zijn moeder zelfs de uitvaartdienst. “Hij heeft nooit zijn mond opengetrokken”, vertelt het familielid aangeslagen.
De 48-jarige Pitai is op de bovenverdieping in zijn spirituele Godenkamer om het leven gebracht. Eén van de twee verdachten die direct betrokken was bij de schietpartij, zat op dat moment in een inrichting voor jeugd-tbs'ers. Na de moord meldde hij zich weer in de inrichting, zonder wat te zeggen.
Nabestaanden aan het woordIn tegenstelling tot de schoonzoon blijven deze twee hoofdverdachten wel vastzitten. De verwachting is dat de zaak in oktober inhoudelijk behandeld wordt. Dan krijgen de nabestaanden de kans om te praten.
Of de schoonzoon een contactverbod heeft gekregen, is niet duidelijk. De rechtbank in Breda komt vermoedelijk later op de avond met een reactie daarop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.