Rugbyclub The Dukes strijdt om landstitel met opvallende tactiek - Omroep Brabant
Video

Rugbyclub The Dukes strijdt om landstitel met opvallende tactiek

15 april 2016 om 02:55
nl
Hoe versla je een ploeg die het hele seizoen nog niet heeft verloren? Op die vraag zullen de rugbyers van The Dukes uit Den Bosch zaterdag een antwoord moeten vinden. Dan spelen ze in Amsterdam de finale om de landstitel tegen Rugbyclub Hilversum. “Wij zijn de underdog zaterdag. We zullen er alles aan moeten doen om te winnen”, aldus assistent-trainer Henrie Eikemans.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Tijdens de laatste training voor de finale op donderdagavond staan de spelers een paar keer in een kring bij elkaar. Armen over elkaars schouders. Geregeld vliegen krachttermen voorbij: “We moeten ze pakken. Die klootzakken!” Het moet de spelers van  'The Dukes' op scherp te zetten voor zaterdag. En dat kunnen ze goed gebruiken, want tegenstander Hilversum verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd.
TactiekOok 'The Dukes' kende een goed seizoen. Alle wedstrijden werden gewonnen. Behalve die drie tegen Hilversum. Maar dat blijkt nu achteraf onderdeel van een opvallende tactiek te zijn. “We kwamen er aan het begin van het seizoen als snel achter dat Hilversum en wij de finale zouden halen. In de laatste twee wedstrijden tegen Hilversum hebben we bewust niet in onze sterkste opstelling gespeeld zodat zij onze tactiek niet zouden leren kennen”, legt captain Stefan Vos uit. “De tegenstander zand in de ogen strooien”, vult assistent-trainer Eikemans aan. Om daar snel aan toe te voegen: “Al hadden we toen ook wel wat blessures”.
SupportersOf die tactiek de eerste landstitel sinds 2008 naar Den Bosch gaat brengen is nog even afwachten. Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen. Maar liefst negen bussen met in totaal 500 fans reizen zaterdag mee naar Amsterdam. “Het leeft geweldig binnen de club”, vertelt Dukes-speler Glenn Boelens. “Je voelt hier gewoon de spanning hangen voor zaterdag. Dukes is echt een familie. Iedereen is positief en steekt een duim naar je op. Dat is erg fijn om mee te maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.