Luguber aanbod op Marktplaats: jong jachtluipaard op sterk water

15 april 2016 om 11:04
nl
Een luguber aanbod op Marktplaats. Een 50-jarige vrouw uit Roosendaal bood op de veilingsite een jong jachtluipaard op sterk water te koop aan. De politie Roosendaal slingerde de vrouw op de bon.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De zaak kwam in november al aan het rollen nadat een agent op het bureau in Roosendaal het aanbod op Marktplaats zag. Gegevens van de veilingsite leidde naar het huis van de vrouw. De pot met het diertje stond volgens de politie op een locatie in Rotterdam.
JachtluipaardjeHet verkoopobject werd naar de politie in Roosendaal gebracht. Aanvankelijk was onduidelijk wat voor diertje er in de glazen pot zat. Na onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek het om een jachtluipaardje van drie tot zes maanden te gaan.
De politie nodigde de vrouw vorige maand uit op het politiebureau om haar verhaal te doen. De verkoopster zou het welpje twaalf jaar geleden van een particulier in Nederland hebben gekocht.
GeldboeteHet Functioneel Parket in Den Bosch heeft de verdachte een geldboete opgelegd, vanwege overtreding van de Flora- en Faunawet. De vrouw heeft afstand gedaan van het welpje. Het jachtluipaardje wordt overgebracht naar Naturalis in Leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.