Burgemeester Petter van Bergen op Zoom: 'Regel vergunningen kerncentrales Europees'

15 april 2016 om 12:39
nl
Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom wil dat vergunningen voor kerncentrales Europees geregeld gaan worden. Dat betoogde hij vrijdagochtend bij NPO Radio 1. Hij doet deze oproep nadat er vorige week weer problemen waren bij kerncentrale Doel net over de grens in België.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

"De markt van Antwerpen ligt even ver van Doel als de markt van Bergen op Zoom", zegt burgemeester Frank Petter in op de nationale zender. "Keer op keer wordt de vergunning van Doel verlengd. Overleg dan met je directe buren."
'Kernramp Europees'Vorige week was er weer een storing in de kerncentrale net over de grens. Het probleem werd veroorzaakt door een storing op de aansturing van de vermogensregeling in het nucleaire gedeelte'.
De vergunningsverlening en controle zijn nu nog een zaak van de nationale overheid van België. Petter wil dit veranderen. "Nucleaire installaties zijn geen nationale zaak. Als het mis gaat en er is een kernramp dan zijn de gevolgen Europees."
"Nucleaire energie moet een Europees beleidsterrein worden. Bespreek vergunningen voor kerncentrales op Europees niveau en betrek lidstaten die dicht bij een kerncentrale in een ander land liggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.