Hachchi uit Breda weg bij D66 na ophef over plotseling vertrek

15 april 2016 om 13:04 • Aangepast 21 november 2020 om 11:11
nl
Voormalig Tweede Kamerlid Wassila Hachchi uit Breda heeft haar lidmaatschap van D66 opgezegd. Ze besloot dit te doen na alle ophef die ontstond na haar plotselinge vertrek als Tweede-Kamerlid van de partij. D66 heeft dit vrijdag bekendgemaakt.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het onverwachte vertrek van Hachchi uit het parlement, in januari dit jaar, baarde nogal wat opzien binnen en buiten de partij. Hachchi zegt rekenschap te nemen van de kritiek en commotie die is ontstaan rondom haar vertrek. Zij neemt daarom haar verantwoordelijkheid. D66 betreurt de situatie, maar respecteert het besluit van de Bredase.
Hillary ClintonVolgens Hachchi was haar besluit om op te stappen sinds januari 2015 bekend bij direct betrokkenen in de fractie. "In 2015 na het vertrek van twee collega's heb ik uit partijloyaliteit twee betaalde banen voorbij laten gaan. Begin 2016 heb ik via mijn contacten de mogelijkheid gekregen om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van dichtbij mee te maken en ter plekke te bezien hoe ik betaald aan de slag kan'', zo laat Hachchi weten in de verklaring.

Wachten op privacy instellingen...

VerkiezingscampagneOp dit moment is Hachchi in de Verenigde Staten om mee te werken aan de verkiezingscampagne van Hillary Clinton. Hachchi wil betaald aan de slag gaan binnen het campagneteam van Clinton.
Door de ontstane turbulentie is dit voor haar lastig geworden. Daarom zal ze ook andere mogelijkheden van een passende betaalde baan niet onbenut laten, aldus de verklaring verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!