Video

Trappers zet Tilburg op zijn kop na weergaloze winst in eerste duel play-offs Oberliga

16 april 2016 om 00:24 • Aangepast 21 november 2020 om 11:11
nl
In de eerste wedstrijd in de play-offs om het kampioenschap van de Oberliga hebben de Tilburg Trappers vrijdagavond gewonnen van de Bayreuth Tigers. De Tilburgers wonnen in een uitverkocht huis met 6-4 en leiden de best-of-five-serie met 0-1.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Halverwege de eerste periode maakte Thielsch dankbaar gebruik van het overwicht van de Bayreuth Tigers toen twee spelers van Trappers op de strafbank zaten. Snel combinatiespel zette Thielsch vrij voor de goal die in de korte hoek binnenschoot.
ZIE OOK: Spelers Trappers: 'Dit is geweldig, hier doen we het allemaal voor'
Nog geen minuut later was het weer Bayreuth die het net vond. Trappers, nog steeds met een man minder op het ijs, moest toestaan hoe Geigenmüller kon afvuren en scoren.

Wachten op privacy instellingen...

Druk van de Tilburgers leidde tot kleine kansjes. Maar te weinig om het de Duitse goalie echt lastig te maken. In de manmeersituatie die Trappers kreeg, gingen twee schoten over, één goal werd afgekeurd.
Weer op volle kracht was het weer Bayreuth dat scoorde. Een schot van afstand vond het net en leek onderweg nog aangeraakt. Trappers kon niks anders dan lijdzaam toezien hoe de Duitsers het geluk op de stick hadden.
Tegen het einde van de eerste periode, lukte het dan toch. Op doorzettingsvermogen en inzet, wisten de Trappers de frustratie om te zetten in een doelpunt. Mickey Bastings wist van de chaos voor het Duitse doel gebruik te maken door tegen te scoren. Tussenstand na eerste periode: 1-3.
Tweede periodeWist Trappers tijdens meerdere manmeersituaties wel kansen te creëren, maar niet te scoren. Halverwege de tweede periode lukte dat wel. Eindelijk drong Trappers door tot tegen de Duitse goal en daar was het de Canadese Tilburger Kyle Decoste die de aansluitingstreffer maakte.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Even waren de Duitsers uit hun concentratie. En daar maakte Trappers gretig gebruik van. Levi Houkes verraste de Duitse goalie en scoorde de gelijkmaker: 3-3. En Trappers ging verder. Nu was het Peter van Biezen die met een bekeken schot de voorsprong op het scorebord bracht.
Bayreuth Tigers zagen kort daarop kans om in de euforie van de voorsprong een fout in de verdediging af te straffen en de score op 4-4 te zetten.

Wachten op privacy instellingen...

Derde periodeTilburg was het meest gretig en de Duitsers konden niks anders doen dan verdedigen. Nadat Trappers een powerplay situatie van Tigers glorieus doorstond, kwamen er steeds meer kansen voor de Tilburgers.
Halverwege de derde periode kreeg Trappers een manmeersituatie. Na veel kansen, was het uiteindelijk Björn Willemse die de puck tegen het Duitse net aan kon jassen. Het ijssportcentrum in Tilburg ontplofte.

Dat deed het nog een keer toen de Duitsers weer een tijdstraf moesten accepteren. Met een man meer was het Kyle Just die uit zijn eigen rebound de beslissende goal kon maken. Met een 6-4 overwinning liet Trappers zien dat het een taaie tegenstander is, die de veerkracht heeft van een kampioen.Iets wat door de sterke overwinning van vrijdagavond een klein stapje dichterbij is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.