Arrestatieteam wilde Grad Damen oppakken voor bezit vuurwapens, politiekogel uit ledemaat gehaald

15 april 2016 om 15:57
nl
De woensdag door de politie neergeschoten Grad Damen, vader van de gelijknamige middenvelder van NAC, stond in het vizier van de recherche wegens het illegale bezit van een onbekende hoeveelheid vuurwapens. Het arrestatieteam van de politie ging doelbewust naar het woonwagenkamp aan de Pietersberg om de 41-jarige man aan te houden, meldt het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant. Het was tot nu onduidelijk waarvoor het arrestatieteam in eerste instantie werd ingezet. Gezien de grote inzet en het tijdstip gaat het vermoedelijk om een grote hoeveelheid vuurwapens of anders om vuurwapens die in de zwaardere categorie horen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Met niet levensbedreigende verwondingen werd Damen woensdag naar het ziekenhuis gebracht. Hij is in elk geval geraakt in één van zijn ledematen. Inmiddels is hij geopereerd en is er zeker één kogel succesvol verwijderd.
Op het moment van de politie-inval was Damen alleen in de woning. Vermoedelijk waren er wel kinderen rondom het huis die alles hebben zien gebeuren. Buurtbewoners hebben zeker twee schoten gehoord. Zij reageerden woedend op het optreden van de politie. Volgens hen is het onacceptabel dat de politie op klaarlichte dag en in het bijzijn van spelende schoolkinderen een woning met getrokken wapens binnenvalt.
ZIE OOK: 'Dit is heel heftig', NAC-trainer Dijkhuizen steunt Gradje Damen nadat vader is neergeschoten[Tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/720251623910445058]'Grad kan gewoon lopen'De 41-jarige woonwagenbewoner blijft veertien dagen langer vastzitten, zo heeft de rechtbank in Breda bepaald. Volgens Joost Loevendie, advocaat van Damen, is zijn cliënt zich 'wezenloos geschrokken'. "Maar het gaat relatief goed met hem. Hij kan gewoon lopen en er zijn vooralsnog geen complicaties."
De 41-jarige man wordt verdacht van wapenbezit en bedreiging van de politie. Of hij leden van het arrestatieteam met een van zijn vuurwapens heeft bedreigd, wil justitie bevestigen noch ontkennen. Eerder liet de politie al weten dat er 'kennelijk sprake was van een dreiging'. De Rijksrecherche is een onderzoek begonnen. Dat is gebruikelijk als agenten betrokken raken bij een schietincident.
Forensisch experts hebben de afgelopen dagen uitvoerig sporenonderzoek gedaan in de bewuste woonwagen.
ZIE OOK: Neergeschoten man op woonwagenkamp in Breda is vader van NAC-speler Grad Damen
'Ongebruikelijk tijdstip'Loevendie weet waar zijn cliënt van verdacht wordt, maar wil inhoudelijk weinig kwijt vanwege het lopende onderzoek van de Rijksrecherche. “Ik wil dat onderzoek niet doorkruisen door vroegtijdig informatie vrij te geven”, reageert de raadsman. “Het klopt dat het tijdstip van de inval nogal ongebruikelijk is, maar kennelijk is daar goed over nagedacht.”
De neergeschoten verdachte is ook spelersmakelaar van Ronnie Stam én de neef van de gelijknamige zanger Grad Damen.[YouTube:body:https://youtu.be/NijNKW92eqc][Tweet:https://twitter.com/khouterman/status/720251308394065920]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.