Hijskraan valt op gemeenschapshuis De Leybron in Riel, schade valt mee

15 april 2016 om 15:39 • Aangepast 21 november 2020 om 11:10
nl
Een hijskraan is vrijdagochtend op gemeenschapshuis De Leybron gevallen. Dat gebeurde rond negen uur. Er vielen geen gewonden. Wel is er wat schade aan het dak van het gebouw, maar volgens de beheerder van De Leybron valt het wel mee.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Beheerder van De Leybron Christel van Dun schrok van de val. "We wisten niet wat we zagen", zo zegt ze tegen Omroep Brabant. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen." Volgens Van Dun stond de kraan er om werkzaamheden bij de buren te verrichten.
Kraan niet op stempelsVolgens verschillende bronnen zou de kraan niet afgestempeld zijn toen die omviel. De stempels zorgen ervoor dat een kraan stabiel op de grond blijft staan. De eigenaar van de kraan, Vromans Bouw uit Riel, weet nog niet precies wat er is gebeurd.
Eigenaresse Sandra Vromans is blij dat er in ieder geval geen gewonden zijn gevallen. "Ik ben nog niet naar de plek toe geweest, dus de exacte toedracht weet ik nog niet", zegt ze. "Maar ik kan me goed voorstellen dat het tijdens het opbouwen is gebeurd."
'Indruk op werknemers'Vromans was onder de indruk van het ongeluk. "We zijn een familiebedrijf dat net werk wil afleveren en als er dan zoiets gebeurt laat dat wel een indruk op onze werknemers achter."
Rond half twee werd de hijskraan door twee andere kranen weer rechtgezet. De hijskraan heeft schade aan de giek opgelopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.