In elkaar geslagen Belg in Valkenswaard mag binnenkort ziekenhuis verlaten: daders spoorloos

15 april 2016 om 19:34
nl
De Belgische man die op Eerste Paasdag in elkaar werd geslagen bij het Eurocircuit in Valkenswaard, mag binnenkort het ziekenhuis verlaten. Het gaat naar omstandigheden goed met het 30-jarige slachtoffer, al blijft er wel kans op blijvend letsel, benadrukt een familielid in gesprek met Omroep Brabant. De politie weet nog steeds niet wie verantwoordelijk is voor de ernstige mishandeling. Daarom besteedt opsporingsprogramma Bureau Brabant maandag aandacht aan de zaak.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Mathijs Pennings
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Mathijs Pennings

De Belg liep zondag 27 maart met een vriend langs het tijdelijke kampeerterrein van de motorcross. Een scooterrijder scheurde voorbij. Een van de mannen schrok waardoor hij het windscherm van de motor raakte.  De scooterrijder reed door, maar kwam terug met een aantal jonge mannen. Ze sloegen en schopten de Belg zo erg dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde.
ZIE OOK: ‘Een bende is op hem afgekomen’, mogelijk blijvende schade voor Belg (30) die in elkaar werd getrapt
'Bange momenten'“Zijn leven hing aan een zijden draadje. We hebben bange momenten moeten doorstaan”, vertelde het familielid eerder tegen deze omroep. Van wat er op het kampeerterrein allemaal is gebeurd, herinnert het slachtoffer zich niets. Welke personen het op hem gemunt hadden, weten hij en zijn familie niet.
“Het is nu afwachten wat het politieonderzoek gaat opleveren. We hopen dat er mensen zijn die iets gezien hebben.” Er waren die avond zeker achthonderd mensen aanwezig op en rond het circuit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.