Schoonzoon vermoorde Mick Pitai krijgt geen contactverbod, familie overweegt actie

15 april 2016 om 16:28
nl
De 24-jarige schoonzoon van de in Tilburg doodgeschoten Mick Pitai krijgt geen contactverbod. De rechtbank in Breda legde de verdachte uit Den Haag donderdag geen bijzondere voorwaarden op, behalve dat hij zich op tijd moet melden voor het strafproces. De familie is niet blij met het besluit van de rechter en bekijkt of er mogelijkheden zijn om alsnog een contactverbod af te dwingen. “Het is absoluut geen fijne gedachte dat hij nu kan gaan en staan waar hij maar wilt”, zegt een nabestaande tegen Omroep Brabant. Vrijdag is de Hagenees vrijgelaten in afwachting van de volgende zitting.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In totaal werden vijf mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de gewapende overval in september vorig jaar, waarbij bewoner Mick Pitai op de bovenverdieping werd doodgeschoten. Twee van hen worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van de Tilburger, de andere drie zijn medeplichtig.
De 24-jarige verdachte was er zelf niet bij tijdens de schietpartij, maar zou wel tegen vrienden uit Spijkenisse hebben gezegd dat zijn schoonvader Pitai veel kostbare sieraden en juwelen thuis zou hebben liggen.
ZIE OOK: Schoonzoon (24) vermoorde Mick Pitai vrijgelaten, familie woest: ‘Zonder hem zou Mick nog leven’
'Ronduit akelig'Dat de Hagenees in feite de nabestaanden kan opzoeken zonder bestraft te worden, vindt de familie ‘ronduit akelig’. “Wie weet wat er gebeurt als hij hier zijn gezicht laat zien. Wij zullen hem in elk geval niet warm verwelkomen. We vinden dit een hele rare beslissing van de rechtbank.”
De moordzaak wordt pas in oktober inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijft de 24-jarige Hagenees op vrije voeten. “We zijn nu aan het kijken welke mogelijkheden er zijn om dit eventueel terug te draaien”, aldus het familielid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.