Willem II-trainer Jurgen Streppel voelt geen druk voor belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag

15 april 2016 om 18:07
nl
Een belangrijke wedstrijd voor Willem II aanstaande zondag. De Tilburgers ontvangen ADO Den Haag in eigen huis. Trainer Jurgen Streppel weet het hoofd koel te houden. “Wij moeten voor de winst gaan en er hard voor strijden.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De punten zijn nodig voor Willem II als ze de nacompetitie willen ontlopen. De club staat nu vijftiende en heeft Excelsior in de nek hijgen. “We weten waar we staan, daar kunnen we moeilijk om gaan doen maar dat is gewoon zo. Wij zijn echt bezig om wedstrijden te winnen en hoe we dat dan moeten gaan doen. We maken plannen met elkaar. Op de uitslag hebben we niet zo veel invloed, op de manier van spelen wel.”
‘Rustig blijven’Streppel lijkt zijn best te doen om het rustig te houden. “We trainen op tactiek en op allerlei randvoorwaarden. Een keer minder trainen, een keer meer trainen. Je doet alles om de schwung erin te houden. Dat lukt eigenlijk wel aardig, ondanks dat we een slechte periode hebben.
Druk ervaart de trainer van Willem II naar eigen zeggen niet. “Druk leggen de media ons op, dat moeten wij niet doen. Dat voel ik niet. Ik had liever eerste gestaan, dan voel je die druk. Vorig jaar had je dat ook van het steeds moeten winnen om achtste of negende te worden."
"Natuurlijk speelt er wel wat maar we zijn nu druk bezig met de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag en hoe we dat aan moeten pakken. En het geeft naar onszelf toe een rustig gevoel als we drie punten pakken.”
'Hopen dat Bruno Andrade erbij is'Het is nog even afwachten of Bruno Andrade zondag kan spelen. De Braziliaanse aanvaller is nog herstellende van een blessure. “We hopen dat hij erbij is, hij heeft hard getraind. Laten we hopen dat hij een gedeelte van de wedstrijd inzetbaar is”, aldus Streppel.
De trainer van Willem II heeft vertrouwen in een goede afsluiting van de competitie. “Wij maken er een geweldig slot van, we hebben nog vier wedstrijden om te spelen en als we ons veilig spelen, zal de ontlading net zo groot zijn als vorig jaar. We spelen zondag thuis tegen ADO, tegen PSV hadden we een iets ander strijdplan maar wij gaan voor de winst. Daar gaan we hard voor strijden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.