Video

Miljoenen extra voor Jeugdsportfonds: Erben Wennemars scheidsrechter bij oefenpot Groen Wit Breda

15 april 2016 om 19:11 • Aangepast 21 november 2020 om 11:10
nl
"Omdat mijn vrienden er ook op zitten, wil ik ook graag op voetbal." Aan het woord is Isam, 13 jaar oud. Dankzij het jeugdsportfonds kan hij voetballen bij Groen Wit in Breda. Net als de 11-jarige Leandro trouwens. Waarom zijn ouders bij het Jeugdsportfonds aanklopten, weet hij niet. "Dat heb ik nooit gevraagd."
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

Groen Wit kreeg vrijdagmiddag hoog bezoek op de velden. Oud-schaatser Erben Wennemars en staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma kwamen de club bezoeken. Ze kwamen met goed nieuws. Het Jeugdsportfonds krijgt van het Rijk de komende twee jaar vijf miljoen euro extra.
Best veel jeugdspelers bij JeugdsportfondsSpeciaal voor het hoge bezoek speelden de kinderen een oefenpotje op het veld van Groen Wit. "Binnen onze club is toch een groot aantal jeugdspelers dat gebruik maakt van het Jeugdsportfonds", zegt hoofd jeugdzaken Björn Frijten van Groen Wit. "Dat is stiekem best veel. Maar het is gewoon nodig. Anders kunnen deze spelers niet sporten."

Wachten op privacy instellingen...

De scheidsrechter van het potje voetbal is oud-schaatser Erben Wennemars. Hij is ambassadeur van het Jeugdsportfonds. "Je ziet dat sport echt iets met ze doet. Ze hebben plezier en leren ook ook van sport."
Sport is belangrijk"Als je vader en moeder toevallig niet zo veel geld hebben, dan moet je wel mee kunnen doen", zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma. "Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Ze leren dan andere kinderen kennen en het is gewoon gezond voor ze."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.