Kandidaten Married At First Sight balen van RTL-programma: ‘Geen waarheidsgetrouw beeld neergezet’

15 april 2016 om 21:24 • Aangepast 21 november 2020 om 11:10
nl
Erik uit Son kijkt met een slecht gevoel terug op zijn deelname aan Married At First Sight. “Nu ik terugkijk op de afgelopen periode is het toch bij mij gaan steken dat er niet een waarheidsgetrouw beeld van mij is neergezet”, vertelt hij aan Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Erik werd tijdens het programma - waarin koppels op basis van de wetenschap aan elkaar gekoppeld worden en elkaar pas op de dag van de bruiloft voor het eerst zien – gekoppeld aan Linda. Een match die uiteindelijk niet succesvol was. “Het waren de vier minst leuke dagen in mijn leven”, zegt Erik in de laatste aflevering over zijn huwelijksreis.
Uitspraak niet over Linda“Die uitspraak ging helemaal niet over Linda, maar zo werd het wel gemonteerd. In dat gesprek sprak ik namelijk met de psycholoog over de crew, de productie en dat ik ervan baalde dat zoveel dingen in scène waren gezet.”, vertelt Erik. “Sterker nog, tot zondagavond waren die dagen met Linda goed verlopen”, blikt hij nu terug.
Daarnaast baalt hij ervan dat de suggestie is gewekt dat hij expres niet heeft gezegd dat hij vroeger gepest werd. Bij RTL Late Night zei presentator Peter van de Vorst daarover: “Er is een hele uitgebreide psychologische test. En gesprekken met een psycholoog waarin hij niet had verteld over zijn pestverleden.”
Geen uitgebreide testOok dat klopt volgens Erik niet. “Uitgebreide test? Ik heb een vragenlijst moeten invullen en even een kwartier met een psycholoog gezeten. En dat ging vooral over de toekomst en niet over mijn verleden.”
Hij zou dan ook graag zien dat de woorden van Van der Vorst worden teruggenomen en dat er een rectificatie komt voor wat betreft de uitspraak over die ‘vier minst leuke dagen’. Inmiddels heeft Erik daar ook contact over. RTL laat weten dat producent Vorst Media contact heeft opgenomen met hem om het een en ander door te spreken.
ZIE OOK: 'Dit is te bizar voor woorden', Bram van Married At First Sight wist niet dat hij moest trouwen
“Ik zag Peter van der Vorst in eerdere programma’s als iemand die naar eer en geweten een tv-programma maakt. Nu weet ik beter. Het is puur commercie en het gaat alleen om de kijkcijfers en niet om te kijken of er op basis van de wetenschap een match kan ontstaan”, vertelt Erik
'Herkennen ons niet'RTL laat daarop weten: ‘Het programma heeft als doel om te onderzoeken of er op basis van wetenschappelijk onderzoek liefdesmatches gemaakt kunnen worden en kent een uitgebreid voor- en (desgewenst) nazorgtraject. We herkennen ons dan ook niet in het geschetste beeld’.
Erik is niet de enige die met gemengde gevoelens terugkijkt. Deelneemster Chantal schrijft op haar Facebookpagina: ‘Per mail is beloofd dat er alleen hele sterke matches gemaakt zouden worden waar alle wetenschappers het mee eens waren.’ Haar match met Sander bleek niet sterk genoeg te zijn en ook die relatie sneuvelde.
'Drama match'‘Wij zijn achteraf gezien het resultaat van een niet eenduidige match', schrijft Chantal. 'Patrick de bioloog was het er blijkbaar totaal niet eens en noemde het zelfs een 'drama'. Waarom dan toch gekozen is om ons dit te laten doen, lijkt een tv-dingetje’, is haar mening.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.