Bank wil geleende miljoenen terug van Tilburger Frans van Laarhoven na verdenkingen witwassen

15 april 2016 om 23:43
nl
De FGH Bank wil de miljoenen terug die eerder werden geleend aan Frans van Laarhoven (58) uit Tilburg, leidinggevende van coffeeshopketen The Grass Company in Den Bosch en Tilburg. De bank is van plan een aantal panden van de broer van de veroordeelde ex-coffeeshopbaas Johan van Laarhoven te veilen, zo meldt de Volkskrant vrijdag.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De bank, onderdeel van de Rabobank, leende in 2008 circa 4,5 miljoen euro aan de Tilburger, maar wil dat nu terug omdat ze niet langer met de Van Laarhovens geassocieerd wil worden.
Frans van Laarhoven werd op 9 maart aangehouden op verdenking van het witwassen van meer dan 20 miljoen euro. Er zouden privé-inkomsten uit de coffeeshops zijn verzwegen voor de Nederlandse belastingdienst.
Veroordeeld tot 103 jaar celDe broer van Frans, Johan van Laarhoven, werd vorig jaar veroordeeld tot 103 jaar cel in Thailand voor het witwassen van geld dat hij in Nederland verdiende met coffeeshops.
Justitie in Nederland vermoedt dat de broers zwart geld verdienden met de coffeeshops en dat via ingewikkelde constructies naar het buitenland wegsluisden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.