NAC Breda wint thuis met 5-2 van Jong PSV

16 april 2016 om 00:06 • Aangepast 21 november 2020 om 11:09
Heel veel doelpunten vrijdagavond bij de wedstrijd NAC tegen Jong PSV. En vooral veel momenten om te juichen voor de NAC-supporters. Het werd namelijk in het eigen Rat Verlegh Stadion 5-2 voor de club uit Breda.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

NAC klapte er in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV op en was meteen succesvol. In de 3e minuut legde spits Sjoerd Ars terug op Mats Seuntjens, die de bal hard in de touwen schoot.

Nummer tweeAcht minuten later lag ook nummer twee achter PSV-keeper Koopmans. De voorzet was opnieuw van Sjoerd Ars, collega-aanvaller Enes Ünal zat er bijna aan, maar Augustine Loof schoot uiteindelijk in eigen doel.
ZIE OOK: Uitslagen Jupiler League: veel doelpunten bij NAC en grote nederlaag Helmond Sport
Na twee assists was Sjoerd Ars in de 24e minuut zelf trefzeker. Op aangeven van Uros Matic maakt hij zijn 21e doelpunt van het seizoen en de 3-0 in de wedstrijd.
"Begin van het seizoen hoop je belangrijk te zijn en veel doelpunten te maken", zegt de topscorer van NAC. "En dan heb ik nog drie maanden met een blessure en veel pijn heb gespeeld, dus ik ben redelijk tevreden. Maar uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is straks de doelpunten maken in de play-offs en promoveren."
Wedstrijd nog niet gespeeldJong PSV had voor rust helemaal niets in te brengen in Breda. Uit het niets viel dan ook de 3-1, een heel fraai afstandschot van Aleksandar Boljevic.
En twee minuten later werd het zelfs 3-2. Clint Leemans benutte een door NAC-keeper Ten Rouwelaar veroorzaakte strafschop (overtreding op Sam Lammers). Het blies weer volop leven in een wedstrijd die al gespeeld leek.
In de tweede helft bood Jong PSV wat beter weerstand. Het leek aan de ambiance in het Rat Verlegh Stadion te zijn gewend en de ploeg durfde wat meer. Het was niet meer de mannen tegen de jongens.
"Ik denk wel dat sommige jongens wel onder indruk waren van de sfeer die er hangt", zegt Menno Koch van Jong PSV, die vorig seizoen zelf negen wedstrijden voor NAC speelde. "Heel veel jongens hebben dit nog nooit of niet vaak meegemaakt, het is een leermoment. Maar we hebben met elkaar overlegd en daarna kregen we wat meer grip op de wedstrijd en kwam er toch nog een beetje spanning."
81e doelpunt van het seizoenToch was het de thuisploeg die weer scoorde. Op aangeven van Enes Ünal maakte Mats Seuntjens zijn tweede van de avond, de 81e van het seizoen voor NAC dat daarmee de meest scorende ploeg is in de Jupiler League.
Nu was de wedstrijd wel gespeeld, zeker nadat Loof namens Jong PSV ook nog een eigen doelpunt maakte, 5-2. NAC pakte de drie punten en verstevigde de derde plek op de ranglijst.
'Pietje of Jantje, maakt niet uit'"Twee goals was lekker", zegt NAC-speler Mats Seuntjens na afloop over zijn eigen prestatie. "Wel jammer dat zij tot 3-2 terugkwamen. Daar baalde ik erg van, maar de tweede helft hebben we het wel weer goed opgepakt."
Seuntjens houdt zich nog niet zo bezig met de stand van de ranglijst, die gaat bepalen tegen wie NAC in mei in de play-offs uitkomt. "Natuurlijk heb ik een bepaalde voorkeur, maar het maakt niet uit tegen wie je speelt. Het maakt niet uit of het Pietje of Jantje is, je moet gewoon winnen."