Video

Kinderen slapen in het Van Abbemuseum: 'Dat is vet'

16 april 2016 om 00:31
nl
Een bijzondere overnachting voor 40 schoolkinderen. Het tachtig jarige Van Abbemuseum viert dit weekend feest en nodigde schoolkinderen uit om in het museum te komen slapen. De kelder van het museum is één grote slaapzaal
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

De bedjes en stapelbedden staan vrijdagavond klaar voor de kinderen. Wie het eerste kwam die heeft de beste plaats. Sterre was op tijd en ligt langs haar beste vriendin.
Knuffels meeCamiel ligt boven in een stapelbed. "Het was het enige bed dat nog over was toen ik kwam". Hij vindt het wel, net als de andere kinderen vet om in het museum te slapen. Sophie vindt het best wel bijzonder, want dit maak je niet vaak mee. Ze heeft wel haar knuffel meegenomen, want die heeft ze al van kleins af aan.
Of het echt van slapen komt zal de nacht leren. Op de vraag wat ze zouden doen als ze s'nachts door het museum kunnen wandelen is het antwoord "naar de WC gaan". De kids krijgen voor het slapen gaan nog een film te zien. Geen enge film natuurlijk, want dan liggen ze daarna wakker. Zaterdagmorgen is er een ontbijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.