Video

Kinderen blootgesteld aan giftige stoffen uit drugslab Tilburg

16 april 2016 om 13:14
nl
Het gevaarlijke drugslab dat vrijdagavond in de Tilburgse wijk Korvel werd ontdekt, was weken en misschien wel maanden actief. Al die tijd werden wijkbewoners, onder wie veel kinderen, volgens de politie blootgesteld aan giftige dampen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het drugslab werd vrijdagavond ontdekt in een oude veterfabriek aan de Hobbemastraat. In het drugslab was tenminste 100 tot 150 kilo speed geproduceerd. De afzuiginstallatie was aangesloten op de schoorsteen van het oude fabriekje. Alle giftige dampen werden zo de woonwijk ingeblazen.
LEES OOK: Ons verslag met foto's en commentaar van onze verslaggevers
'Boel kon ontploffen'Dankzij 'een opeenstapeling van tips' vond de politie het lab. In en rond het lab vonden rechercheurs en drugsspecialisten spullen die waren gebruikt bij het maken van amfetamine. Zo stond er ook een auto op het terrein waar spullen in lagen.
In één van de ruimtes vond de politie in een vriezer een zak met enkele kilo's amfetamine. Ook stonden in de vriezer jerrycans met chemicaliën. "Als de drie stoffen in de vriezer met elkaar in aanraking zouden komen, zou de boel kunnen ontploffen of in brand kunnen vliegen. Dan was de ramp niet te overzien", aldus de politie.
Meer aanhoudingen verwachtDe beheerder van het terrein, een 54-jarige Tilburger, is opgepakt. De politie verwacht meer aanhoudingen, want er zijn veel sporen veiliggesteld.
"Vanuit resultaten in het verleden weten we dat er altijd sporen van criminelen aangetroffen worden. Dat kunnen vingerafdrukken of dna-sporen zijn."
LEES OOK: Weer gevaarlijk en actief drugslab in woonwijk Tilburg aangetroffen: 'Het wordt steeds gekker hier'
'Geen oog voor veiligheid burgers'De politie en de overheid treden hard op tegen drugslabs en de criminelen die erin werken. De criminelen hebben volgens de politie namelijk geen oog voor de veiligheid van burgers. Ze denken alleen aan hun eigen portemonnee, zo vindt ze.
"De laboratoria zijn een gevaar voor de omgeving, de koks maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler."
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=U8DUohRl2wg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.