‘Mijn jongens zijn bikkels’, cafetariabaas Franske trots op medewerkers die kalm bleven bij overval

16 april 2016 om 19:49
nl
Een jongeman van ongeveer twintig jaar heeft zaterdag cafetaria Franske in Tilburg overvallen. Dat gebeurde rond half één, vlak na de opening van de zaak. De medewerkers die door de overvaller met een mes werden bedreigd, bleven rustig en handelden uiterst professioneel, zegt de cafetariabaas tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

De dader drong rond het middaguur de zaak binnen en eiste geld. Hij bedreigde de medewerkers met een mes. Om de situatie niet verder te laten escaleren, gaven ze hem een onbekend geldbedrag mee. “Maar dat is helemaal niet belangrijk. Ik ben allang blij dat niemand iets is overkomen”, aldus de eigenaar.
ZoekactieNa de overval sprong de dader op een zwarte bakkersfiets en reed weg. Vrijwel meteen werden verschillende politieauto’s die kant op gestuurd om de jongeman op te pakken. Er werd bovendien een Burgernetactie opgestart en zijn signalement werd via Twitter en Facebook verspreid.
Ondanks een uitgebreide zoekactie is de overvaller niet meer teruggevonden. “We roepen de hulp in van de buurtbewoners die misschien de dader gezien hebben of andere mensen die iets van deze zaak zouden kunnen af weten”, meldt de politie.
SignalementHet zou gaan om een blanke man van ongeveer twintig jaar. Hij is bijna 1,80 meter lang. De overvaller had verder een zonnebril op en droeg een ijsmuts en een donker vest. Ook had hij een blauw tasje bij zich.
“Ik hoop dat deze rotzak snel gepakt wordt”, besluit de eigenaar, die inmiddels de deuren van de cafetaria weer heeft geopend. Het gaat naar omstandigheden goed met de medewerkers. “Mijn jongens zijn bikkels.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.