'Faber (6) na bijzondere behandeling genezen van kanker'

16 april 2016 om 15:45
nl
De 6-jarige Faber Wijdeveld is springlevend en genezen van kanker. Dit betekent dat de stichting die voor hem werd opgericht, Faber goes USA, kan worden opgeheven. Het overgebleven geld wordt zaterdag aan andere goede doelen gegeven, zo meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Faber had drie jaar geleden tumoren in zijn nek en zijn buik. In Europa was er geen medische behandeling mogelijk. In de Verenigde Staten kon hij wel een immunotherapie ondergaan, maar die was kostbaar.
In regio Eindhoven werd dan ook alles op alles gezet om geld voor de jonge Faber in te zamelen. Zo werd er een marathon gehouden. Uiteindelijk leverde de inzamelingsactie een immens bedrag van liefst 125.000 euro op.
Veel geld overNu, na de kostbare behandeling in de Verenigde Staten, is Faber eindelijk genezen. En er blijkt nog genoeg geld in het potje te zitten om andere goede doelen te kunnen helpen. In een interview met het Eindhovens Dagblad zegt moeder Romy dat er nog 115.000 euro over is.
Het meeste geld, 75.000 euro, gaat naar Villa Joep. De rest gaat naar Stichting Zoëzo (20.000 euro) en Stichting Semmy (20.000 euro).
Jasper de WeijertStichting Semmy is van familieleden van de overleden vriend van Faber, Jasper de Weijert. Die jonge held was ongeneeslijk ziek en overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Ondanks zijn ziektebed hielp Jasper met geld inzamelen voor Faber.
[YouTube:body:https://youtu.be/9WvifmhyytA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.