Feestelijke opening moskee in Cuijk bijna afgelast na aanslagen in Brussel

16 april 2016 om 15:48
nl
Met een open dag is zaterdag de nieuwe Annour moskee in Cuijk geopend. Even is nog overwogen om het feest niet door te laten gaan, na de terroristische aanslagen in Brussel. Maar het moskeebestuur besloot het feestje te laten doorgaan.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Het is druk op de open dag. Veel inwoners van Cuijk komen de nieuwe moskee van de Marokkaanse gemeenschap bekijken. Vooral de koepel met kroonluchter oogst veel bewondering.
Nul bezwarenJuist in deze roerige tijd is het belangrijk om te gaan kijken bij de moskee en met de mensen te praten, zegt burgemeester Wim Hillenaar. Hij laat weten dat er nul bezwaren zijn ingediend tegen de bouw van de moskee.
De bezoekers worden getrakteerd op lekkere hapjes, terwijl ze zich vergapen aan het gebouw. "Ik ben de buurvrouw en ik vind het prachtig", zegt een vrouw.
VredelievendHet moskeebestuur is blij met alle bezoekers, die bij het verlaten van de moskee een roos krijgen. "Wij zijn vredelievend en open", zegt Mohammed. Met de terroristen van IS hebben de Marokkanen in Cuijk niets: "Dat zijn gekken die de islam misbruiken om vreselijke dingen te doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.