Agressieve automobilist rijdt doelbewust in op fietsers Breda

16 april 2016 om 16:43
nl
Een man heeft vrijdagavond geprobeerd om tot wel twee keer toe op een fietser en zijn vriendin in te rijden in Breda. De fietser deed bij de politie aangifte van poging tot doodslag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De man fietste samen met een vriendin net na middernacht op de rotonde van het Van Coothplein in Breda. Op dat moment werden ze afgesneden door een automobilist. De vriendin werd daarbij bijna aangereden.
De automobilist reed zo agressief, omdat hij zich zou hebben geërgerd aan het feit dat de twee naast elkaar reden. Daardoor moest de bestuurder op de rem trappen.  
Vol gasHet afsnijden alleen bleek niet voldoende: op de Fellenoordstraat stapte de automobilist uit en begon hij te schreeuwen. Volgens de politie was hij misschien dronken. De man en zijn vriendin fietsten eromheen, waarna de automobilist instapte en achter ze aan reed.
De automobilist gaf vol gas en reed op de fietser in. Die reed de stoep op en schoot een steeg in. Dat was de enige manier om aan de agressieve bestuurder te ontkomen, zo vertelde hij later tegen de politie.
'Verdachte vrij zichzelf te melden'De fietser en zijn vriendin hadden het kenteken van de automobilist onthouden en stapten daarmee later naar de politie. Ze hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek is.
De automobilist reed in een grijze Nissan Note. De politie zoekt getuigen. "De verdachte is natuurlijk vrij om zich vrijwillig te melden bij de politie om zijn kant van het verhaal te vertellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.